Подай сигнал

Не убивайте кравата Пенка, има достойна роля за нея

Йерихонска роза, а защо не и нов приз за постижения в политиката и управлението

Коментари

от Георги Петров 843 прегледа 0

Не убивайте кравата Пенка, има достойна роля за нея

Тази вечер в пловдивско заведение се срещат хората, които работят или са работили във в. "Марица" и фирмите около нея. Ще празнуват срещата си. Да им е весела тази среща. И никога да не губят ищаха си (желание, охота, щение) за празник. Сиво е, когато го изгубиш. И май никога повече не се връща.

Преди време ми разказваха, че по света има почти милион души, които държат, когато сутрин закусват, пред тях да е британският вестник "Гардиън". Когато си го купуват, те осигуряват издръжката на това издание, тръгнало да излиза през 1821 година. После прочетох, че вече не е съвсем така, но на мен първият вариант повече ми харесва. Такова бъдеще пожелавам от сърце на вестник "Марица".

Иначе, аз и моето обкръжение от хора без особено обществено значение сериозно сме притеснени за бъдещето на кравата Пенка. За това, че тя, най-вероятно по икономически причини, разбирай недостатъчно хранителна паша у нас, напусна територията на Република България и емигрира в съседна Сърбия, откъдето бе екстрадирана по надлежния ред и върната на българския си стопанин, е застрашена от смъртта присъда. Ветеринарна, разбира се, е присъдата, но това не прави изпълнението по-малко застрашаващо живота на осъдената.

Да се напъваме да навлизаме в тънкостите на ветеринарното правосъдие, е късно и нерентабилно. За да приложим евентуално наученото, ще трябва да чакаме друга българска крава да напусне родината през т.нар. зелена граница. И докато това не започне да се случва масово, познанията ни ще си остават безсмислени. Но не се знае, възможно е животните да последват младите българи. Е, не през Терминал 2, а пряко баирите, но...

Но доколкото човек може да схване проблема без специални познания по казуса, става дума за болести по домашните животни, които са изгонени по някакъв начин от територията на ЕС, но свирепо дебнат незаконно емигриралите от евросъюзния рай животни в ливадите на държавите извън Обединена Европа.

Предполага се, че тези болести, характерни за неприсъединените страни от Западните Балкани, вече са налазили организма на кравата Пенка. И сега тя ще ги предаде на посестримите си от селската чарда. И нейните посестрими ще ги разнесат по земята българска. А оттам - и по цялата територия на ЕС.

Абе дали някой роден мерзавец, или прекалено възбуден фен на президента г-н Радев, или вътрешнопартиен завистник на г-н Борисов не я напъти тази крава Пенка по посока Белград, за да изтропа тя една голяма зелена Йерихонска роза на широката пътека, която премиерът ни проправя на Западните Балкани към ЕС?!

Сега пък се налага да поясним що е то Йерихонска роза. Един запален фен на Ярослав Хашек нарича в мрежата книгата му „Швейк. Приключенията на добрия войник през световната война” библия на атеистите. И цитира обяснението на добрия войник що е то Йерихонска роза: „Много просто! - казва той. - Йерихонска роза се получава, като вземете една прясно изпръхнала кравешка пита (все пак позасъхнала). Започвате да я поливате редовно. Всеки ден! И тъй като няма как добичето да не е зобило и покрай някой розов храст, бъдете сигурни, че за броени дни от питата ще поникне една разкошна роза. Защо Йерихонска? А защо - не!?”.

В моето обкръжение от хора без съществена обществена значимост случаят беше разтълкуван доста по-грубичко, но и доста по-логично. По наше мнение кравата Пенка не е напуснала пределите на Република България и ЕС по политически причини. Учени от университета Х в Калифорния отдавна са доказали, че природата е предпазила едрия рогат добитък от политически пристрастия.

Виновен за нерегламентираната трансгранична миграция на кравата Пенка е нейният стопанин. Той грубо е нарушил европейските изисквания за хуманно отношение към животните.

Не е осигурявал подходяща храна и условия за покой на кравата Пенка. Ако ги е осигурявал, тя не би тръгнала по посока Белград. Нали народът е казал, че никой не бяга от хубавото.

По наше мнение и препоръка стопанинът на кравата Пенка трябва да бъде предаден на разгневените ветеринари. Според нас те знаят как да го церят за бяс. И за всички болести, които се очаква кравата Пенка да е донесла от нецивилизоваността и да му ги е препредала.

Стопанинът на кравата Пенка според нас трябва да бъде наказан и за нейното опозоряване в нравствено отношение. Според него, вместо да си седи в определеното от него местообитание, колкото и оскъдно откъм хранителни ресурси да е то, и да се подготвя за предстоящото си майчинство, е хукнала по гурбети. Където била изгубила плода си, пак според него.

Нашите ветеринари, а не измислените учени от университета Х в Калифорния, доказват, че стопанинът на кравата Пенка лъже за аборта. Обикновено с тяхна помощ животното в такива случаи се освобождавало от мъртвия плод.

Като стана дума за публично оповестявани като последна истина лъжи… Приближени до върха на изпълнителната ни власт персони обявиха победа на нашите тираджии над плана "Макрон". Споменаваха дори словосъчетанието "абсолютна и безусловна капитулация".

Пак без претенции за добро познаване на проблема, но според нас - хората без особена обществена значимост, френският президент предлага правила, при които нашите тираджии да работят и живеят като бели хора.

Нашите тираджии искат да си спестяват дребните командировъчни, които техните чорбаджии им отпускат, като спят в кабините и се хранят с домашни консерви.

Скочихме срещу Макрон с цялото си министерско войнство, защото нашите транспортни фирми щели да фалират, ако осигуряват човешки условия на труд и живот на нашите шофьори.

Първо, сигурни ли са нашите поборници срещу плана "Макрон", че нашите собственици на транспортни фирми съвсем не могат да заделят малко повече средства за по-добри условия на труд и живот на шофьорите си?

Второ, ако е доказано, че чорбаджиите транспортници сега не могат да осигурят човешки условия на шофьорите си, кога ще могат? През какви етапи трябва да се премине и в какви срокове те ще изравнят нашите шофьори със западните им колеги?

Защото, трето, Макрон няма да си остави магарето в калта, за да се чувстват нашите транспортни босове победители. Става дума за дъмпинг и западните транспортни босове ще тръгнат, ако вече не са тръгнали, мощно срещу нашите.

В нашите среди от хора без особено обществено значение се появи идея да се учреди награда „Йерихонска роза”, която да се връчва периодично за особени заслуги в областта на политиката и управлението. Според нас напълно заслужават тази награда току-що споменатите победители на френския президент. Струва ни се, че напълно би прилепнала тя и на хората от нашата община, които замислиха, осъществяваха през годините и „осъществиха” т.нар. транспортен проект.

Ние предлагаме за първи носител все пак на приза „Йерихонска роза” да бъдат обявени националистите в общинския съвет на Стара Загора за старанията им да изчистят околната топонимия от турско-арабски имена и да ги заменят с български. Предполага се, че те са се заели с детайлите, след като успешно са решили всички проблеми на града си.

Нашето предложение включва още идеята кравата Пенка, след като бъде окончателно спасена от смъртно наказание, а това трябва да стане, нали върви подписка в нейна защита, да бъде командирована в Стара Загора. Като се осигурят добри условия на труд и живот, да бъде назначена на щат като производител на органичните статуетки „Йерихонска роза”.

Такова бъдеще пожелаваме на кравата Пенка и на отличниците в политиката и управлението ни ние, хората без особено обществено значение. Може да е утопично, но и то е от сърце. /Марица.бг

Коментари