Не правете тези грешки с тялото си! Разболяват ви

Спитe в същата пижама

Не спете всяка нощ в една и съща пижама, перете я често. Факт е, че фекалните маси и други физиологични секрети постепенно се натрупват върху това облекло, което става отлична среда за възпроизвеждане на дрожди и бактерии.

Използвайте памучни клечки за почистване на ушите

Сярата в ушите ни, разбира се, не изглежда красива. Но всъщност е необходима, за да се защитят тъпанчетата от бактерии или прах. Лекарите смятат, че по време на хранене или разговор всъщност индиректно измиваме старата натрупана сяра от ухото. И това се нарича естествен процес на самопречистване. Клечките бутват сярата навътре, поставяйки я в канала и около тъпанчето. И така, какво можете да направите? Специалистите съветват да не се използват клечки, а да се почиства само външната повърхност на ухото с влажна кърпа или гъба.

Споделяне на козметика

Опитайте се да не споделяте продукти за грим със съседи, роднини или приятели, тъй като те могат да пренасят микроби. Никога не оставяйте четките си в торбички твърде дълго, защото толпата среда се превръщат в благодатна почва за развитието на бактерии. И винаги почиствайте редовно четките за грим.

Използвате замърсени контактни лещи

Много хора спят или плуват с контактни лещи. Това обаче не само е нехигиенично, но може да доведе до язва на роговицата, растеж на плесен или да увеличи риска от инфекция на очите. Така че не забравяйте - махайте и поставяйте в разтвор лещите си всяка вечер.

Неправилна подмяна на четката за зъби

Разбира се, знаете, че трябва да сменяте четката за зъби на всеки три месеца, а ако сте болни, това време трябва да се намали наполовина. Но защо? Факт е, че на нейната повърхност се натрупват микроби и бактерии, плесени и гъбички, които са много опасни. Ако имате малка баня, комбинирана с тоалетна, тогава дръжте четката поне един метър от тоалетната. В противен случай частиците от гела, които използвате за почистване на банята, ще паднат на повърхността й. zdrave.to

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?