Не правете грешката да слагате тези храни в хладилника

Вече сме към края на лятото и дори началото на есента, но времето продължава да е необичайно топло, пише zdrave.to. 

Високите температури на въздуха ни принуждават да слагаме всички храни в хладилника, за да може да издържат повече време без да се развалят. 

При някои продукти това е препоръчително.

Има обаче определени храни, които не трябва да слагате в хладилника. Ето кои са те: 

Картофи

Трябва да държите този продукт на сухо и прохладно място, но не и на студено. Също така не трябва да ги поставяте в найлонов плик. 

Домати

Препоръчително е да се държат на стайна температура.

Лук
 
Този зеленчук има нужда от повече въздух около себе си, за да не се разваля бързо. Най-добре е да се държи на тъмно, сухо място, но в никакъв случай в хладилник!

Чесън
 
Колкото и странно да звучи, оставянето на чесън в хладилника всъщност може да ускори развалянето му. Препоръчва се да се държи в хартиена торба или картонена кутия на тъмно и сухо място.

Авокадо
 
В хладилника те ще узреят по-бавно и няма да задържат богатите си вкус и текстура. Оставете ги на стайна температура в купа на масата или плота.

Праскови
 
Сочността им ще се загуби, ако ги държите дълго на студено. Ако говорим за дългосрочно съхранение, по-добре ги сложете направо във фризера.

Мед
 
Медът е от редките храни, които не се развалят, ако се съхраняват правилно. Но в хладилника той би се захаросал и би загубил доста от натуралните си аминокиселини и витамини.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?