Не могат да уволнят Иван Павето от ОП-то

Служителят, който си украси вилата с ведомствени материали, е лидер на "Подкрепа" в "Градини и паркове"

Служителят на  "Градини и паркове"  Иван Георгиев, който е снабдил вилата си с ведомствени павета,  засега не може да бъде освободен от шефския пост по транспорт, защото е лидер на  синдикат "Подкрепа" в предприятието.  

Уведомлението за дисциплинарно уволнение е връчено на Иван Георгиев на 31 юли, веднага след публикацията на "Марица" за взетите самоволно павета от склада на "Градини и паркове" зад хотел SPS.  "В същия ден в регионалната структура на "Подкрепа" сме входирали писмо с искане за становище, както изисква Кодексът на труда. До този момент не сме получили отговор", обясниха вчера от предприятието.  

Директорът на "Градини и паркове" Стоян Алексиев увери, че  на Иван Георгиев веднага ще бъде издадена  заповед за уволнение, след като "Подкрепа" даде писмено  съгласие.  Откакто е получил уведомлението, Иван Георгиев  е спрял да ходи на работа. Запознати разказват, че си е взел болничен. "От "Градини и паркове" не потвърдиха, но и не отрекоха тази информация. 

От "Подкрепа" обещаха да говорят по случая в сряда, когато на работа се върне градският лидер на синдиката Атанас Кръстев.

Иван Георгиев също не отговаря на мобилния си телефон. Той твърдеше, че паветата, складирани във вилата му в с. Върбен, са строителен отпадък, а освен това е искал да помогне за благоустрояване на селото. По думите на Стоян Алексиев отпадъците са били стоварени в склада на "Градини и паркове" още преди години, когато са правили реконструкцията на Четвъртък пазара.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?