Не могат да разпознаят жертвите от разбилата се "Чесна"

Телата са обгорели и в тях не са открити документи

Телата на загиналите четирима българи при самолетната катастрофа В Македония са обгорели и в тях не са открити документи. Това съобщи Нова тв. Загиналите не могат да бъдат разпознати и трябва да се вземе ДНК от техни близки.

Както е известно, загиналите са Георги Бошнаков, който е управлявал самолета Чесна, неговата съпруга Калина и дъщерите им Биляна и Гергана.

След като самолетът се е разбил, е избухнал пожар. Телата на четиримата загинали са обгорели, в тях не са открити документи и не могат да бъдат разпознати. Това ще наложи да бъдат транспортирани до Скопие, за да им се вземе ДНК, или да се вземе ДНК от техни близки в България и да се изпрати на разследващите в Македония.


 

Пилотът на разбилия се край Охрид самолет бил изряден, съобщава БНТ. Подготовката на самолета преди фаталното пътуване до Охрид е започнала на летище Лесново. Пилотът е излетял в неделя минути след 13 часа към летище София, където е получил разрешение за международен полет. Собственикът на машината е бил един от най-старите наематели. Машината се е съхранявала в хангар номер три на летище Лесново.

Пилотите разказват, че мъжът е имал сериозен опит в небето. Познавал добре възможностите на самолета. Бил сериозен и организиран, разказва управителят на летището Иван Янков.

„Много стриктен беше като пилот и много съвестен. Няма нещо при него, което да куца в авиацията. Много се готви съзнателно преди всеки полет и си поддържа тренировката“, каза Янков пред камерата на националната телевизия.
Трябва да се внимава повече отсега нататък, който мисли да лети, добавя инструкторът Велико Симеонов.

От летището не казаха колко частни самолета обслужват. Полети се извършват редовно, а досега инциденти не е имало, твърди управителят.
От гражданската въздухоплавателна администрация нямат информация за самоличността на загиналите. Проверката им показала,че разбилият се самолет е регистриран в Германия.

Чакаме германските колеги евентуално да ни съдействат, каза пък директорът на ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация“ Станимир Лешев.
У нас са регистрирани 146 леки въздухоплавателни средства под 2 тона. 35 от тях са "Чесна". Летателната им годност се проверява веднъж годишно. Издадените лицензи на пилоти любители са 276.

Пилотите любители се проверяват веднъж на 2 години.
При проверките властите са откривали проблеми със самолети и са отнемали лицензи на пилоти. Тези случаи обаче не са много.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?