Навеси сменят плажните чадъри в детска градина

Превръщат перално помещение във физкултурен салон

Детска градина прибра плажните чадъри, с които лете вардеше хлапетата от жегата. С 12 505, 32 лв., кътани в продължение на 3 г. от делегирания бюджет на ДГ „Щастливо детство”, вече са монтирани навеси над площадките за игра на шестте групи.  

Изглежда дребна работа, но  за нас е голяма придобивка, чието осигуряване се оказа трудно, сподели директорката Евгения Попиванова. Първо няколко фирми отказали да се наемат, защото за мащабите, с които работят, това е твърде малка поръчка. След като изпълнителят „Адлер” склонил, изработил и доставил металните конструкции, възникнал друг проблем – как да се опазят 3 нощи, докато ги монтират.

Общият работник спал в забавачката да варди, а комисар Николай Кирков от Шесто РУП пратил патрулки да обхождат периметъра със запалени светлини. Днес той дойде заедно с райкмета  Николай Чунчуков на рязането на лентата. А директорката смогна да уговори за следващата седмица и акция по безопасност на движението – деца и полицаи ще се движат заедно из квартала в тренинг как да пресичат хлапетата.

Има нужда също от освежаване на маркировката, допълнителни знаци и легнал полицай край ДГ „Щастливо детство”, чиято мисия е да приобщава децата от „Столипиново” и да подкрепя малчугани със специални образователни потребности. Следващата стъпка за подобряване на средата е  преобразуване на перално помещение във физкултурен салон.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?