Науката удря рамо на индустрията в Пловдив

Форум на тема „Индустрията в Пловдивския регион, базирана на наука, иновации и образование “ ще се проведе утре, 8 май 2018 г., от 10 ч. в Дома на културата „Борис Христов” в Пловдив. Организатори са Българската академия на науките, Регионалният академичен център с подкрепата на Общината.

На събитието ще присъстват  председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски и кметът на Пловдив  инж. Иван Тотев. Във форума ще вземат участие още инж. Пламен Панчев - управител на клъстер „Тракия икономическа зона“, проф. Гарабед Минасян – член на Консултативния съвет на Националната академична мрежа, проф.Въльо Николов – Директор на Технически университет – София, филиал Пловдив, проф.Гриша Спасов, Декан на Факултета по електроника и автоматизация в Техническия университет – София, филиал Пловдив и други.

Сред дискутираните теми ще бъдат индустрията в Пловдивския регион, базирана на наука, иновации и образование; перспективите пред Тракия икономическа зона, инвестициите в региона, инженери за индустрията, възможности за изграждане на Регионален научен център в Пловдив по ОП „Наука и образование за интелегентен растеж“.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?