National Geographic снима поредица за Пловдив

Шест серии запознават зрителите с уникалните забележителности на най-древния град в Европа

Забележителностите на най-древния град в Европа ще изгреят в специална поредица на National Geographic. Зрителите на световния приключенски канал ще се запознаят с прелестите на Античния театър, Римския стадион, живописните тепета, останките от тракийската и римската епоха, както и паметниците от османските времена. Шестте серии ще бъдат излъчени в поредицата „Explore Bulgaria”.  

Журналистът Драгомир Симеонов ще представи най-вълнуващите места в Европейската столица на културата. Освен историческите забележителности и културната атмосфера, световната публика ще се запознае и с уникалната мултиетническа мозайка, кухнята на Пловдив и тракийското вино. Поредицата ще бъде заснета от продуцентската компания „Агитпроп“ на продуцента Мартичка Божикова и операторите Борис Мисирков и Георги Богданов.

През 2014 година продуцентската компания създаде първото българско предаване за National Geographic Channel - "Explore Bulgaria" („Опознай България“). До този момент със своите експедиции авторите на поредицата запознаха зрителската аудитория с Мадарския конник, Национален парк „Русенски Лом“, Природен парк „Странджа“, каракачаните, Бряновщица, Иванова вода, Триград, Харман кая, Маджарово, София.

„Агитпроп“ бе копродуцент и на румънския „Не ме докосвай“, който спечели Златна мечка на Берлинале.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?