Подай сигнал

Настаниха изоставеното на паркинг бебе в приемно семейство

Пловдив

от ЯНИЦА МАРОВА 328 прегледа 0

Изоставеното на паркинг до Централна гара бебе вече е настанено в приемно семейство в Пловдив

Изоставеното на паркинг до Централна гара бебе вече е настанено в приемно семейство в Пловдив, съобщават от социалното министерство. То беше подхвърлено в кашон между два автомобила през април тази година. Четиримесечното отроче е намерило своя нов дом от втория път. Първото приемно семейство, което се съгласява да се грижи за него, не може да го приеме в дома си веднага. Причината е здравословен проблем. Затова социалните го настаняват в друго приемно семейство. Проверките им установили, че бебето е спокойно и се чувства добре в новия си дом, а полаганите грижи били отлични.

Междувременно служителите от отдел „Закрила на детето“ работя с бащата, като целта е детето да бъде върнато при него. Освен това социалните търсят и причините за изоставянето му. Бащата е на 28 години и живее в една от ромските махали на Пловдив. Майката е на 26-години.Тя не иска да се грижи за новороденото, бабата също отказва. Проверката на социалните работници установила, че бабата по майчина линия, която е отказала да се грижи за бебето, вече отглежда друго дете на дъщеря си. Новороденото няма други близки и роднини.

По данни на социалното министерство към края на април в семейства на роднини или близки са настанени общо 4796 деца в риск. За сравнение децата, който се отглеждат в приемни семейства са два пъти по-малко – 2214.

Коментари