Наследници с 3 супер имота за пл. "Ст. Стамболов"

Преди време, когато кмет на Пловдив беше д-р Иван Чомаков, а д-р Недялко Генчев - неговият заместник по имоти, реститутите на част от пл. „Стефан Стамболов”  получиха от общината три атрактивни имота в замяна на 300-400 кв. метра наследствена земя до шадравана. Един от тези имоти представляваше масивна къща на два етажа на ул. „Патриарх Евтимий”, само на 50 метра от Главната. Наследниците също бяха тръгнали да си заграждат бащинията под прозорците на градоначалника и я отстъпиха в полза на града едва след като си извоюваха солидно обезщетение. Тогава законът разрешаваше заменки с имоти. Но от няколко години насам при отчуждаване на частна собственост се плащат пари.

И за площадчето пред кино "Космос" на ул. "Гладстон" се води люта съдебна битка между Община Пловдив и наследниците. Пространството с площ около 400 кв. метра е върнато преди години с решение на Върховния административен съд. Един от наследниците беше вече покойният кмет на район "Централен" Александър Дяков. Реститутите ще държат до последно да си запазят имота, върху който имат търговски обекти, или в краен случай да вдигнат цената му при отчуждаване. 

Заради съдебните спорове за собствеността няма как до началото на Европейска столица на културата да бъде разчистен площадът, каквито бяха намеренията на местната власт. Но и сградата на кино "Космос" не е готова да посрещне публиката.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?