Наши студенти ще остават на Острова 2 години след Брекзит

Британските власти ще разрешат на чуждестранните студенти да остават във Великобритания две години след дипломирането си, съобщи Франс прес.

Целта е след Брекзит Великобритания да задържи най-големите таланти сред студентите, заяви днес британското правителство.

Идеята е във Великобритания да остават най-изявените таланти сред чуждестранните студенти, както и да бъде даден тласък на бъдещите постижения в науката, технологиите и изследванията, заяви пред радио Би Би Си министърката на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия Андреа Ледсъм.

"Планираме да увеличим броя на чуждестранните студенти с 30 процента и до 2030 г. те да достигнат 600 000. Един от начините да постигнем това е да им разрешим да работят две години след дипломирането, тъй като е в интерес на Великобритания да привлече най-добрите и най-умните студенти от целия свят", посочи Ледсъм.

Според нея след Брекзит правителството ще трябва да определи миграционната политика на Великобритания.

Тя заяви, че вместо да се ползва само от свободното движение в Европейския съюз, след Брекзит Великобритания ще може да привлича таланти от целия свят.

Сега чуждестранните студенти могат да останат във Великобритания до четири месеца след дипломирането си.

Новите правила ще влязат в сила за студентите, които ще започнат да следват догодина. 

Източник: mediapool.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?