Подай сигнал

Наши ромчета сурвакат вицепремиера Дончев

Зам.-министърът на образованието Деница Сачева приема деца от Граф Игнатиево

Регион

от Елица Кандева 352 прегледа 0

Снимката е илюстративна

Наши ромчета ще сурвакат вицепремиера Томислав Дончев по случай цигенската Нова година - Банго Васил, а техни връстници ще раздават късметчета в МОН, Министерството на външните работи, КТ „Подкрепа” и австрийското посолство. Хлапетата ще гостуват навръх Василица в понеделник в рамките на 10-ата инициатива на Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе”.

Томислав Дончев ще приеме десетина деца от прогимназиален курс от ОУ „Васил Левски” в Караджово. Те са от трите етнически групи в школото - български, ромски и турски.

Зам.-министър Даниела Сачева пък ще посрещне децата от ОУ „Граф Игнатиево” в просветното министерство. Групата там е с 15 ученици от 1. до 7. клас, които също са от трите етноса. Те ще пожелаят здраве и благополучие на български, ромски и турски език, ще изпълнят две песни и индийски танц.

Група от ОУ „Христо Ботев” в Стамболийски пък ще покаже във Министерството на външните работи как се празнува Василица, деца от Чешнигирово ще гостуват на австрийските дипломати у нас. А в КТ „Подкрепа” ще приемат гости от СУ „Гео Милев” в Белозем.

Коментари