Нашата "манджа в тенекия" пробива в Европа

Създателят на българската консервна промишленост Пантелей Генов получава първото признание за качеството на продукцията си в Европа. В България обаче той няма никакъв успех, тъй като сънародниците ни отказвали да приемат "манджа в тенекия". Те били свикнали да си угаждат със сушени плодове и зеленчуци. Трябвало да минат няколко години, докато се научат да ядат консерви. Пантелей Генов държал на качеството, защото знаел, че отличното качество на продукцията ще го спаси и в най-тежката криза. След национализацията на фабриката през 1947 г. тя получава името „Пловдивска консерва”, а през 1953 г. става част от Консервен комбинат „1 май” (днес „Филикон - 97”).

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?