Подай сигнал

Наркодилър изпраща дрога с куриерска фирма

Крими

от Екип Марица 508 прегледа 0

Наркодилър изпраща дрога с куриерска фирма

Белезници щракнаха около китките на пазарджишки наркодилър, организирал разпространение на територията на областния град и използвал за престъпната си дейност вкл. услугите на куриерска фирма. От сектор "Криминална полиция" дълго наблюдавали дейността на 23-годишния С. Т. Полицаите внимателно подготвяли операцията по залавянето му, за да са сигурни, че при ареста и съпътстващите действия по претърсване ще получат и нужните за пред съда доказателства за това какви ги върши криминално проявеният младеж. Във вторник и сряда били реализирани и финалните етапи от операцията по задържането на наркодилъра и документиране на дейността му, съобщи говорителят на ОДМВР - Пазарджик Мирослав Стоянов.

При проверка в гараж, ползван от С.Т., били открити около 31 грама суха листна маса, която реагирала положително на марихуана. Последвало претърсване и в апартамент, където криминалистите се натъкнали на близо 15 грама синтетичен канабиноид и 6.5 грама метамфетамин.

Полицаите извършили проверка и в офис на куриерска фирма в Пазарджик. Там те открили пратка, предназначена за С.Т. Вътре имало почти 210 грама синтетичен канабиноид. Така първоначално събраните данни на криминалистите се потвърдили напълно.

В хода на разследването било установено, че младият мъж е дилър на дрога за територията на Пазарджик и близките села. Първоначалният 24-часов арест е удължен от прокуратурата с още 72 часа. Очаква се обвинението да поиска от Районен съд - Пазарджик постоянното задържане на наркодилъра под стража.

Коментари