Напрежение и протести заради сухия режим във Велинград

За пореден път велинградчани ще излязат на протест срещу безводието в СПА-столицата. Тази вечер от 18,00 часа засегнати от проблема ще излязат демонстративно на централния площад с туби за вода в ръце. Ако няма кой да им сипе, се гласят да си налеят от Чашата, пише Марица Пазарджик.

Недоволните ще се възползват от масовото струпване на хора заради продължаващите Велинградски празници на културата в опит да привлекат обществено внимание към проблема, който ги мъчи от години. Странното е, че винаги организират протестите си само във Фейсбук, без да подават задължителните за такива събития уведомления до общината и без да искат разрешение.

Това стана повод за сблъсъците им с полицията снощи, когато се опитаха да блокират движението на изхода на Велинград към гара Костандово. Един от участниците беше арестуван за 24 часа за неизпълнение на полицейски разпореждания и агресивно поведение. При опит да го защити в сблъсък с униформените влезе и жена, която обаче не е арестувана.

Дълголетният сух режим ражда и нов местен фолклор. Едни дават рецепти как се пълни биберон с бира, други показват как учат пералните си да работят с капкомер. Веселата страна на нещата обаче е само дотук. Почти няма ден без аварии и спиране на захранването, а това резонно е изнервило местните до краен предел.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?