Наплив за състезанието „Грамотни ли сме?”

Рекорден брой деца заявиха желание да участват в есенния тур на тазгодишната надпревара „Грамотни ли сме?”, съобщиха организаторите от Центъра за подкрепа на личностното развитие (бивш ОДК) и отдел „Образование” на Община Пловдив. 1523 ученици се очаква да държат тестовете утре.

Те са разпределени в две възрастови групи - седмокласници и ученици в 11. и 12. клас.
Както и в предишните кампании, учениците ще могат да проверят знанията си по форматите на националните външни оценявания, а съставител на тестовете е Ваня Чернева.

 В състезанието, за което няма такса, се включват деца от 40 учебни заведения в Пловдив. Заради огромния наплив в ОДК са направили сгъстен график за явяване на теста, като началото е в 9 часа сутринта, а тестването на грамотността ще продължи чак до късния следобед. В пролетния тур миналата година участваха малко над 1000 ученици.

За априлското издание на състезанието, което се провежда вече четвърта година в Пловдив, организаторите предвиждат отново да има тестове и за четвъртокласници. За тях обмисляме даже да се присъждат награди за краснопис, издаде шефът на Центъра за подкрепа на личностното развитие Стоимен Будев. Идеята е в този по-ранен етап да се обърне внимание на хлапетата, за да не проявят те по-късно немарливост и към езика, и към писането.

Най-добрите отново ще получат награди - сборници с тестове за самоподготовка за национални външни оценявания и друга помощна литература.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?