НАП запечата 119 обекта по Черноморието

Делът на нарушенията трайно намалява, отчитат от приходната агенция

В над 80% от проверките на НАП по Черноморието не са открити нарушения, което е показател за подобряване на доброволното спазване на законовите изисквания, сочат данните на приходното ведомство от лятната контролна кампания до момента. От извършените до сега близо 5000 проверки, 800 открити наблюдения и мониторинг чрез патрули на дейността на над 8000 търговски обекти, делът на нарушенията трайно намалява до 640.

Издадените заповеди за запечатване на обекти са 119, сочи статистиката на данъчните. Най-често срещаното нарушение е несъответствието на наличността в касата с отчетеното на фискалното устройство, следвано от неиздаване на касова бележка. От началото на лятната контролна кампания до момента са открити 9 обекта, които изобщо нямат касов апарат, и те се запечатани.

На 90 търговци с обекти по морето, които са имали стари неплатени задължения към бюджета, са били запорирани сумите, налични в касите им, на обща стойност близо 100 000 лв.

„Проверките на НАП ще продължат и в разгара на летния сезон, подпомагани от колегите ни във Варна и Бургас. Работим заедно с други ведомства, за да гарантираме, че законът се спазва. Съотношението между проверки и нарушения показва по-добра данъчна дисциплина през този сезон, което беше и основната ни цел преди началото на кампанията“, каза директорът на „Фискален контрол“ Спас Шишков.

 

Източник: economy.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?