Най-големият купон е в ОУ "Кочо Честеменски"

С арки от балони в цветовете на знамето, много цветя, музика и приповдигнато настроение започна учебната година за мъниците от ОУ "Кочо Честеменски".

Под звуците на весели мелодии малчуганите тананикаха "гоним вятър и питаме, накъде ще отлитаме. Хвърчило пъстро в сърцата лети".

По-големите ученици, строени в колонки по класове, усмихнато очакваха празничната програма. Тя започна с изпълнение на химна, а след това родители, преподаватели и деца чуха най-обичаните стихотворения "Аз съм българче" и "Молитва".

Специални гости в училището за празничния ден бяха областният управител Здравко Димитров, митрополит Николай, Иванка Киркова началник на РУО Пловдив, кметът на район "Централен" Георги Стаменов и други.
Те дойдоха, за да чуят с децата първия звънец и да им пожелаят спорна учебна година.

След молитвата на владиката, последният благодари за поканата, отправена му от училището, и се обърна към децата с думите: "Учете и знайте, мили деца. Напредвайте във вяра и благочестие. Бог да ви дари със здраве и дълголетие".

"Приемете като свои братчета и сестричета по-малките си съученици и им помагайте. Пожелавам ви една успешна и здрава учебна година. На добър час", каза на свой ред Здравко Димитров в пожеланието си към нетърпеливите малчугани.

Те развълнувано подскачаха от крак на крак, докато слушаха, и нямаха търпение да влезнат в класните стаи, за да споделят впечатленията от ваканцията на госпожите.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?