Най-дългият плаж у нас – див, красив, но и опасен СНИМКИ

Най-дългият плаж у нас е сравнително малко познат и слабо посещаван, на фона на големите и шумни курорти като Слънчев бряг, Златни пясъци и т.н. А това е напълно незаслужено, тъй като той има най-дългата и най-широката плажна ивица по родното Черноморие, пише pochivka.blitz.bg. Тя се простира от Камчия на север до Шкорпиловци на юг.

Плажът се намира на 45 км от Варна и е с дължина 13 км и на места е широк 100 м, което го прави най-дългия и просторен, непрекъснат плаж в България.

Плаж Шкорпиловци е разположен в близост до едноименното село и е най-южната част от дългата пясъчна ивица, започваща от къмпингите „Рай“ и „Романтика“ край курорт Камчия в северната си част и свършваща при Черни нос на юг. Има 230-метрова естакада и разрушен мост под водата за любителите на гмуркането.

Тази уникална пясъчна ивица е любимо място на поколения къмпингуващи. Близостта ѝ до Варна я прави чудесно място за отмора за туристите. За разлика от много други места по морето, това е един изключително екологично чист район.

Въпреки че мястото е диво, има и своите удобства – заведения, ресторанти и места за настаняване на различни цени. На по-младите може и да им е малко скучно, но пък ако целта ви е да намерите спокойствие и да се отпуснете напълно край морето – ще ви хареса.

Базата на кънпинг „Романтика“ е доста стара. За сметка на това е разположен на място с уникални красива природа. На територията на къмпинга има заведения за хранене, магазини.

Крайбрежната ивица е широка и чиста. Има място за много туристи. В близост до този плаж има и нудистки плаж. Водата в целия район е чиста със ситен пясък. Туристите трябва да внимават като влизат във водата. Мястото е неохраняемо, а често има подводни ями.

Това е мястото, където река Камчия среща морето и се влива в него. Тук плуването е доста опасно, защото реката образува подводни течения и ями. Плажуващите трябва да са внимателни, защото красивата гледка крие опасности. Посетителите на плажа могат да се повозят с лодка по реката и да се насладят на красивата растителност в региона.

В близост има и луксозен петзвезден СПА хотел с директен достъп до морето.

Плажът до резерват „Камчия“ е много посещават от руснаци.

Най-южната част от плажа – Шкорпиловци, се рекламира като място, подходящо за туристи, които харесват непретенциозна атмосфера и, които не могат да отделят голям бюджет за лятната си ваканция. Тук също има място за каравани и кемпери.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?