Наглост! Вижте къде поискал политическо убежище Банев

Заместникът на главния прокурор Иван Гешев заяви пред Би Ти Ви (bTV), че в килията на Николай Банев е бил открит телефон, с който е водена комуникация с руски лобисти. Телефонът е бил скрит в кутия от натурален сок.

„След като се направи експертиза, се видя негова комуникация с руски лобисти, с която се предлага сформиране на евразийска народна партия в България, която да защитава чужди интереси. Така той ще иска политическо убежище в Русия. За мен това е предателство към собствената държава“, заяви Гешев.

Той посочи, че телефонът е бил намерен от служители на Министерство на правосъдието преди десетина дни. „Направена е експертиза – говорено е с руски граждани, обещавана му е защита от руски адвокати, както и хибридна война и медийна кампания в Русия срещу неговото репресиране.

Обсъждана е и медийна атака срещу прокуратурата, като се споменава името на конкреен известен български журналист, който да я започне. Но за нас е очаквано, защото засегнахме интереси за стотици милиони. И този отговор ще е медиен, политически – ще има всякакви атаки. Но ние правим това, което хората очакват – справедливост“, посочи още той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?