Нагла измама с имоти се вихри в интернет мрежата!

Мъже се представят за жени, за да си намерят съквартирантка и приятелка, в наето от тях жилище. Това сочи проверка в социалните мрежи, направена от в. „Монитор“.

Често офертите за двустайни или по-големи по площ квартири всъщност са за наемане на стая в апартамента, който се използва и от други хора, а не за отделно жилище с посочените параметри.

Друг любим трик, прилаган често от наемодателите, е да лъжат за цената. На линка към офертата пише една сума, а когато я кликнеш, излиза съвсем друга. В обявите нерядко се афишира близостта на имота до центъра, а местоположението му се оказва в отдалечен квартал от града.

Все повече потребители търсят оферти за наем не толкова по сайтовете, колкото в социалните мрежи. Групите са много, а исканите наеми на квартирите и качество - различни. Справка във фейсбук сочи, че наемът варира между 500-700 лв. на месец за двустайни апартаменти, разположени в кварталите около центъра. За двустаен апартамент с две тераси в столичния квартал „Редута“ например се искат 650 лв. Жилището е обзаведено и с климатик. За друг двустаен в „Зона Б-18“, намираща се от западната страна на центъра на столицата, офертата за наема е 100 лв. по-малко, но условията ще са далеч по-мизерни. Гарсониери и апартаменти в „Студентски“ са на същата цена, но рядко с хубаво качество. Често като предимства са изреждани вътрешното отопление, наличието на паркоместа и близостта на сградата до дадена метростанция или спирка на автобуси.

Под много от офертите обаче се срещат коментари и дискусии, че това са стари предложения и имотът отдавна не е на пазара.

Справка по специализираните сайтове показва, че наемът на двустаен апартамент в центъра на София е поне 600-800 лв. Повечето оферти предлагат обзаведени жилища, но дори да няма пълно обзавеждане, то най-необходимите уреди и мебели са налице. В идеалния център на столицата за тристаен наемът може да е и 900 евро. За 82 кв. м наемателят може да хвърли и 1000 евро на месец и то за необзаведен апартамент, който може да стане и офис пространство.

Не само липсата на обзавеждане сваля цената, но и липсата на телефон и оборудване за безжична интернет връзка в имота отблъскват кандидат за наемането му и оттам цената му е по-ниска. За такъв двустаен в центъра до метростанция се искат 350 евро.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?