Наематели подлудиха улица "Свети Наум"

Мъж гони по тротоара гола ромка да я бие, майка й предполага, че тя е проститутка

Щури скандали побъркват хората, които живеят край една от къщите на улица „Свети Наум“ в пловдивския квартал "Мараша". Читатели на „Марица“, обитаващи съседните сгради, не издържаха на тормоза, който продължава вече 2 години, и подадоха сигнал до медията ни.

 

В старата постройка на ул. „Свети Наум“ 5 живее под наем ромско семейство, което всяка вечер се вихри в бесни скандали и бой. Съседите на шумната фамилия са вдигнали ръце, пускали са десетки сигнали във Второ районно управление, но оправия няма. Служителите на реда няколко пъти отиват на мястото, но не могат да излязат на глава с темпераментните наематели.

 

„Всяка вечер жената от къщата води различни мъже и след това започват крясъци, бой, блъскане и трошене. Не можем да спим, не можем и да се разберем с тях“, каза Стоилка Харизанова, която е комшийка на проблемните жители. Тя допълни, че всеки път, когато били помолени да не крещят, ромите скачали на бой.

 


„Преди няколко дни един мъж гонеше ромката, за да я бие. Тя беше само по пола, нагоре беше гола и така тичаше из улицата и крещеше“, разказа друга пловдивчанка, когато репортерите на „Марица“ посетиха скандалния адрес.

 


Проверката на „Марица“ показа, че в тази къща живее цяло ромско семейство, но единствената законно регистрирана обитателка е жена на име Мария. Репортерите ни пристигнаха на „Свети Наум“ и завариха в двора мургаво момиче, заобиколено от трима седнали мъже. Когато разбраха защо са посетени от екипа ни, всички се разбягаха. Младата жена пък обясни, че не живее там, а е на гости на майка си Мария. Дори отрече, че системно води мъже и предизвиква скандали.

 

Минута по-късно тя също потъна вдън земя

Малко след това се появи майка Мария, за да даде обяснение за шума и кавгите, от които се жалват съседите. „Наемател съм тук с мъжа ми и сина ни, но дъщеря ми Милка идва тук, когато мен ме няма. Аз работя в старчески дом и живеем в село Динк. Няма ме по 15 дни в месеца“, каза Мария.

Тя обясни, че официално живеели в селото, но наели къщата в "Мараша" още преди 21 години. Мария оставяла ключа под постелката пред вратата за Милка, която редовно ходела на гости на родителите си.

 


„Дъщеря ми прави тези скандали и води мъже тук, които не познавам. Не знам защо ги води, рядко се прибирам. Присъствала съм 2-3 пъти, защото ми се обадиха, че полицията дошла да успокои нещата“, каза още майката. 

 

На репортерски въпрос дали представителите на силния пол посещават щерка <210> с цел проституция, тя заяви, че това е напълно възможно, въпреки че Милка уж работела в склад за подправки.

 

Оказа се, че собственичката на старата постройка Катя Карапавлова не живее в града, а в село Марково, и изобщо не се интересува от проблемите, които имат хората от улица „Свети Наум“. Репортерите на „Марица“ се свързаха с хазяйката, но Катя категорично отказа коментар по темата. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Slu4aen

Slu4aen

06.07.2019 | 23:56

Stiga s teq romi prebiraite gi i deca ima stradat kade e zakona kade e darjqvata propadame sprete se balgari

Отговори
0 0
Атанас Хорозов

Атанас Хорозов

05.07.2019 | 10:37

Тези нямат място там. Органите на реда да ги изселят от там! Защо не са взели необходимите мерки?!

Отговори
3 0
Емил Петров

Емил Петров

04.07.2019 | 21:57

Къде е собственичката, да дойде тя да живее при тия в тоя бардак, има и полиция, която да ги махне от там.

Отговори
7 0
Много е просто !

Много е просто !

04.07.2019 | 21:21

Една туба бензин и един кибрит не струват милиони !

Отговори
7 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?