Надал мина през иглени уши до триумфа на US Open

Рафаел Надал триумфира на US Open слез много трудна победа над Даниил Медведев със 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4. Матадора за четвърти път в кариерата си печели US Open, като двубоят бе изпълнен не просто с драма, но с куп качествени и разнообразни отигравания, както и доста обрати. 4 часа и 51 минути бяха необходими на Надал да пречупи Медведев, който спечели доста симпатии на най-голямата тенис сцена в света - "Артър Аш". Това бе 19-ата титла за великия испанец в турнира от Големия шлем.

След повеждането с 2:0 сета малцина са предполагали, че руснакът ще успее да провокира толкова допълнителни разигравания, както и такава нужда от решителност и демонстрация на класа от Рафа.


Той се нуждаеше от пълния си арсенал за победата, като от третия опит успя да материализира шампионската си точка. Надал имаше аванс от пробив в третия сет, но Медведев отказа да бъде спаринг-партньор в паметен сблъсък за титла от "Шлема" и вкара мача в пети сет.

Матадора поведе с 1:0 сета след 7:5 и ключов пробив в 12-ия гейм, като с изключение на колебливото начало на сервис, когато допусна брейк, бе доста по-убдителен с началните си удари. Сервис-геймовете на Медведев се превръщаха в продължителни битки и той не можа да оцелее - 7:5 след 64 минути игра. 
 
Надал имаше кризисни моменти единствено в първия си сервис-гейм в сета, но отрази брейк-бол и оттам нататък наложи волята си над Медведев. Руснакът успя да отрази четири точки за пробив при 1:2 изоставане, но в следващото си подаване вече трябваше да преклони глава пред непоколебимия опонент. 7:5, 6:3 за 1 час и 51 минути игра.


 
 
Медведев отказа да се предаде в третия сет и след като отрази ключови точки за пробив в края му, заигра наистина величествено зад основната линия и си заслужи спечелването на частта с убедителен пробив за 5:7 след 2 часа и 55 минути игра.

Немислимото допреди около час игра се случи след невероятни ретури на Медведев и нова демонстрация на нервно напрежение от страна на Рафа. В стремежа си да спечели за пореден път бързо сервис-гейма си, той беше припрян и допусна няколко непредизвикани грешки, а великолепен ретур-уинър даде осигури сета на руснака - 7:5, 6:3, 5:7, 4:6 за 3 часа и 48 минути игра.

Рафа реализира третата си шампионска точка и в крайна сметка показа повече непоколебимост, за да преодолее Медведев и да прегърне за четвърти път купата от US Open.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?