Над 20 панелки в Пловдив - като нови

Над 20 жилищни сгради в Пловдив са обновени с държавните пари и изглеждат като току-що построени. Санирането на ул. "Димитър Талев", блок 1101, започна почти по едно и също време с блока на бул. "Никола Вапцаров" 133-139 с официално издаденото разрешение през септември. Преди това, в края на август, строителите от пловдивската фирма "Бау Систем", на която община Пловдив възложи поръчката, подготвиха площадка, както впрочем, бяха направили и на "Н. Вапцаров".

Блокът на ул. "Димитър Талев", в който има шест, а не четири входа, а съответно и по-голяма квадратура, беше завършен до Нова година. В началото на  януари строителите имаха да приключат дребни работи, изчистиха прилежащата площ и предадоха блока в срок и без забележки на приемателната комисия. Според договор имаха 25 дни за проектиране и 115 за изпълнение. В обществената поръчка бяха включени ремонт на покрива, външна изолация, боядисване, изолация на мазетата, смяна на дограмата. Затвориха с PVC дограма и терасите на всички, които искаха. За своя сметка сваляха старата метална дограма и климатиците, които след това сами монтираха. От фирмата бяха наели офис в съседната кооперация за постоянна връзка с живеещите, които също имаха доста претенции. Съдружникът във фирмата и главният инженер от сутрин до вечер бяха на обекта. 

На пловдивската фирма не  попречила нито "лошата" зима, нито разминавания с плановото задание, каквито също се откриха по време на работата.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?