Локо проспа полувреме в Подуяне, загуби минимално

Локомотив прекъсна добрата си серия от пет поредни мача без загуба в първенството, след като падна с 0:1 при гостуването си на Левски в Подуяне. Моментно недоглеждане на Стивън Езе доведе до единственото попадение във вратата на Мартин Луков, което се оказа решаващо за изхода на двубоя. След успеха си тази вечер сините временно оглавиха временното класиране в А група преди мачовете на Лудогорец и ЦСКА.

Черно-белите не представиха най-добрата си продукция на Герена и се сетиха атаката едва в края. Малшанс за Бирсент Карагарен и Ален Ожболт, а също така и няколко отлични намеси на централния защитник на домакините Янис Каргас попречиха на пловдивчани да си тръгнат поне с точка от столицата и да влязат в дербито с Ботев в по-добро настроение. Рамо на сините даде и реферът Ивайло Стоянов.

Петричкият сватбар яко се наведе на домакините в последната четвърт от двубоя като толерираше бавенето на време и нашари здраво гостите с картони. Особено показателно за пристрастията на Стоянов бе в добавеното време, когато две минути бави изпълнение на фаул и не даде дори секунда допълнително.

Пловдивчани обаче не могат да се сърдят на съдийството, тъй като то не повлия на крайния изход. Те стояха добре в защита през първата част, но в атака бяха трагични и нямаха удар в очертанията на вратата. Домакините пък се бяха погрижили да изолират Димитър Илиев и много малко топки стигаха до него.

На почивката треньорът Акрапович реши да промени своя отбор като извади Анте Аралица и на негово място пусна Георги Илиев, който заигра в халфовата линия, а Илиев отиде на по-предни позиции.
Този ход не се оказа особено успешен, тъй като Левски наложи тотален превес през второто полувреме и няколко пъти само късмета спаси гостите от попадение. В 59-ата минута обаче Стивън Езе не се ориентира при центриране на Живко Миланов и Найджъл Робърта вкара победния гол.

Пловдивчани се вдигнаха на щурм през последния четвърт час, а сините се върнаха в почти глуха защита. В 80-ата и 90-ата минути малшансът и добрите намеси на защитника Янис Каргас опазиха крехката преднина на домакините.

КРАЙ НА МАЧА
90 + 3 - Фаул в полза на Левски, но Миланов би над вратата. Сватбата забави с 2 минути изпълнението, но не удължи още времето и свири край на мача.
90 + 2 Жълти картони за Ожболт, Карагарен и Райнов.
ТРИ МИНУТИ ДОБАВЕНО ВРЕМЕ
90 - Страхотно меле в пеналта на Левски като по чудо не доведе до изравняване. Каргас на два пъти изби влизащата във вратата топка.
80 - Меле в пеналта на Левски, но Ожболт не успя да овладее и стреля подадената му от Витанов топка.
72 - Втора смяна в Локо. Един Бахтич влиза на мястото на Момчил Цветанов.
71 - Златен шанс за Локо! Димитър Илиев изведе Карагарен очи в очи с Миятович, но Каргас се хвърли и изби удара.
69 - Жълт картон за Момчил Цветанов.
63 - Удар с глава на Димитър Илиев мина встрани от вратата на Миятович.
59 - ГОООЛ! Езе изпусна Робърта при центриране на Миланов и нападателят на сините прати топката в долния десен ъгъл на Луков.

56 - Силен шут на Паулиньо от границата пред пеналта, но Луков спаси.
52 - Две опасности пред вратата на Локо. Първо Луков изби удар на Иван Горанов, а след това Робърта стреля в десния дирек.
49 - Езе блокира излизащият сам срещу Луков Робърта.
Смяна в Локомотив. Георги Илиев влиза на мястото на Анте Аралица и ще заиграе в халфовата линия, а капитанът Димитър Илиев е изтеглен като чист нападател до Ален Ожболт.
НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ
45 + 1 - Късмет за Локо. Първо Луков изби от долния ляв ъгъл удар на Мазурек, а след това при центриране топката се отби в гредата.
39 - Меле пред вратата на Локо, но опасността бе ликвидирана.
37 - Димитър Илиев получи пас пред пеналта, но не успя да овладее топката и опасността отпадна.
28 - Жълт картон за Парвиз Умарбаев.
24 - Ален Ожболт предотврати гол във вратата на Луков, след като изби удар на Каргас.
23 - Езе блокира шут на Мазурек.

15 - Миланов изпълни фаул, но Аралица с глава изби. След корнера Левски поискаха дузпа, но реферът Ивайло Стоянов правилно не я отсъди.
5 - Жълт картон за Анте Аралица.
3 - Найджъл Робърта излезе сам срещу Мартин Луков, но Малембана изби в корнер.
1 - Начало на мача.

ЛЕВСКИ: 1.Милан Миятович, 20.Живко Миланов, 19.Янис Каргас, 22.Нуно Рейш, 4.Иван Горанов, 77.Илия Юруков, 70.Мартин Райнов, 10.Франко Мазурек, 99.Станислав Иванов, 7.Паулиньо, 17.Найджъл Робърта
Резерви: 13.Николай Михайлов, 5.Холмар Ейолфсон, 6.Ивайло Найденов, 18.Насиру Мохамед, 21.Асен Чандъров, 11.Здравко Димитров, 9.Дени Алар
Треньор: Петър Хубчев

ЛОКОМОТИВ (Пловдив): 71.Мартин Луков, 5.Дейвид Малембана, 6.Стивън Езе, 20.Милош Петрович, 34.Петър Витанов, 10.Парвиз Умарбаев, 14.Димитър Илиев, 9.Бирсент Карагарен, 12.Ален Ожболт, 7.Момчил Цветанов, 77.Анте Аралица
Резерви: 1.Илко Пиргов, 21.Георги Илиев, 13.Един Бахтич, 61.Елитон, 44.Николай Николаев, 25.Лукас Масоеро, 50.Йосип Томашевич
Треньор: Бруно Акрапович

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?