Подай сигнал

На този ден Стивън Кинг публикува за първи път роман в нета

Култура

от Дончо Георгиев 483 прегледа 0

Стивън Кинг

На днешния ден, 14 март, през 2000 година Стивън Кинг става първият писател, публикувал свое произведение в интернет. Точно преди 19 години романът му „Растението“ и неговата новела „Да яхнеш куршум“ се появяват онлайн. Това е повод да си припомним откъси от най-завладяващите книги на неподражаемия майстор на ужасите - онлайн:


"Умовете на хората са като кладенци... дълбоки кладенци, пълни със сладка вода. И понякога, ако определена мисъл е твърде неприятна за понасяне, човекът с въпросната мисъл я заключва в тежка кутия и я хвърля в този свой кладенец. Ослушва се да чуе цамбурването и кутията изчезва... Но дори и най-дълбокият кладенец има дъно! И само защото нещо не ти е пред погледа, не означава, че е изчезнало. То си е още там и лежи на дъното..." - "Очите на дракона".


"Има тайни, които никога не трябва да се разкриват. Казват, че жените по-добре умеят да пазят тайни и сигурно е вярно, но всяка жена, която поне малко познава живота, ще потвърди, че никога не е надниквала в мъжкото сърце. Почвата в сърцето на мъжа е по-камениста, Луис - също като земята в старото гробище на микмаките - скалите са току под пръстта. Мъжът засажда каквото може... и се грижи за него" - "Гробище за домашни любимци".


"Остаряването е като да караш през сняг, който става все по-дълбок и по-дълбок. Ако пък случайно излезеш наравно, оказва се заледено и започваш да се въртиш. Това е животът. Няма снегорини, които да дойдат и да те изровят. Спасителният ти кораб просто няма да дойде, малката. Няма и лодки за никого. Никога няма да спечелиш в тази надпревара" - "Пътна мрежа".

Коментари