На пазара в Пловдив: Лидерът "Марешки" без Марешки

Бизнесменът депутат има най-много обекти в Пловдив, но не фигурира като собственик в нито една от фирмите

По данни на Български фармацевтичен съюз в Пловдив има над 150 аптеки, които работят под 18 търговски марки, а в регионалната фармацевтична колегия  членуват 769 души. Под тепетата най-голям е броят на аптеки „Марешки“. Името на собственика депутата Веселин Марешки обаче не фигурира в нито една от фирмите му, които упражняват аптечна дейност в страната.   

 Регистрираният през май миналата година  „Марешки холд“ АД е шапка на десетките фирми, чрез които се ръководи фармацевтичният му бизнес. По документи главни действащи лица там са майка му Веска Марешка (74 г.), съпругата му Светлана Марешка и синът им Веселин Марешки-младши, които управляват или самостоятелно, или в екип. Наскоро тръгна слух, че Марешки смятал да продава аптечния си и петролен бизнес и да се занимава само с политика, но той нито отрече, нито потвърди  информацията.

Втори по численост аптеки в града са от веригата „36.6“. Те са собственост на Васил Маджаров. Той развива фармацевтичната си дейност също чрез редици фирми, регистрирани в Пловдив и Асеновград, видно от портала ДАКСИ. В повечето е едноличен собственик, а в някои е в съдружие с Ангел Запрянов. Детайлна справка сочи, че Васил Маджаров има интерес и към инвестиции в недвижими имоти.

От миналата година в Пловдив отвори врати и аптека Sopharmacy, която е част от фармацевтичния гигант на Огнян Донев "Софарма". На аптечния пазар под тепетата стъпи и доскорошната онлайн аптека „Фрамар“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?