Следвайте ни

Злокобният замък Хуска е вратата към ада СНИМКИ

viber icon

Има такова място, където в бездънно кладенче се крие това, което няма име. Това е абсолютно зло, пише pochivkata.blitz.bg. Всеки е свободен да нарече това зло по свой начин. Някой го нарича дявол, някой е нечиста сила, някой Сатана...

Виждате ли свличането в центъра на сградата? Това не е свличане. Там, вътре, е този бездънен кладенец. И сградата е изградена около него. И е много странно изградена. Отбранителните стени не са насочени навън от сградата, а навътре, към този кладенец. Сградата, както изглежда, е призвана да поддържа защитата срещу онова, което може да излезе от кладенеца. Далеч е от всички пътища, в допълнение има проблеми с водата, в самия замък няма място за кухня. Все още има много странности с този замък и съвременните учени изследователи все още не могат да разберат за какво е служил този замък.

Въпреки че официално се смята, че замъкът Хуска в Чехия датира от 13 век, има доказателства, че някога там е имало дървена крепост, още през IX век!

Има легенда, че замъкът е построен до голяма пропаст, от която според местните жители са изпълзявали или получовеци, или полу-животни. И излетало нещо ужасно с тъмни крила. Мнозина са виждахи това и така историите на възрастните се превърнали в легенда.

Местните жители виждали фигурата на черен монах без лице. И черен кон без глава, и призракът на зло куче. Казват също, че там е била планирана сватба. И младоженецът убил булката си там, за да стане собственик на замъка. Оттогава призрак в бяло блуждае из замъка.

Недалеч от замъка има камък на дявола. И в камъка са запечатани следи от копитата на Рогатия.

Никой от слугите на замъка и неговите собственици не пренощува там. Страхът от това място е голям. Въпреки че през деня има тълпи туристи! Но само да започне да потъмнява, ключалката се заключва. В двора остават само пазачи. Освен тях никой не пази замъка. Толкова голям е страхът от това място сред всички хора, които живеят в областта.

В замъка започнала да изчезва прислугата. През нощта писъци и нечовешки стонове идвали от подземията.

Казват, че тази яма по-късно е била използвана за изтезания. Там били затваряни затворниците.

Собствениците на замъка решили да запълнят тази дупка. Но колкото и земя да е била изсипана там, всичко изчезвало без следа. Три години хората засипвали ямата! И тогава над нея бил построен параклис, предназначен да охранява изхода на дупката. Този параклис действал като печат, който блокира пътя на демоните към земята.

Дори Хитлер е бил тук. Това е според документите, които са класифицирани. Известно е, че Хитлер се е занимавал с окултни науки и е извършвал някои мистерии и в този замък. И този интерес започва в средата на 30-те години на миналия век. Тогава Хайнрих Химлер разбрал за замъка. Група с тайна мисия била изпратена от Германия в чешкия замък. До 1945 г. германците са били там. В мазето вече след войната са намерени няколко тела на нацистки войници.

По-късно, през 80-те години на миналия век, в замъка имало опити за пробиване на кладенец, за да се получи вода. Дълбочината на кладенеца стигнала 278 метра и се оказала, че водата там е радиоактивна!

Няма да коментираме нищо. Можем само да кажем, че вече в нашето време един от световноизвестните изследователи на паранормални места Дмитрий Маслеников прекарал нощта сам в този замък. И записал този престой на камера. На нея не се виждат очевидни признаци на нещо паранормално, но въпреки това той бил изплашен почти до смърт. По-късно при анализа на всички кадри той се опитал да обясни всичко странно и ужасно от материалистична гледна точка. Но каква смелост трябва да има човек, за да прекара цялата нощ сам в този ад!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?