Следвайте ни

Затрупаха с багаж пътниците в рейса от Кавала за Пловдив

viber icon

Пътниците, тръгнали с рейса  на хасковската "Арда Тур" от Кавала за Пловдив, са били принудени да търпят куп неудобства, въпреки рекламата на фирмата  за комфорт с безплатен интернет в автобусите, сателитна телевизия, сервиране на безплатни напитки и други екстри. 

За неприятната случка, станала на 3 октомври, разказа Никола Филипов, който живее в Лондон. Той, както и другите пасажери, се оказали барикадирани от огромните чанти и куфари, струпани между седалките. Вместо безплатен интернет им сервирали други изненади - оказало се, че автобусът е с една врата и без тоалетна, а в Пловдив пристигнали с час и половина закъснение.  

"От  Кавала тръгнахме десетина пътници ​- българи, гърци, английско семейство, двама млади англичани и семейна двойка от Русия - хора, решили да посетят Европейската столица на културата. В добре поддържания автобус шофьорът Петър Петров ни настани с усмивка и пожела на всички приятно пътуване. Още на следващата спирка обаче се качиха още пътници с двайсетина огромни куфари и чанти, някои по 30-40 килограма, описа Филипов.

В багажното отделение нямало място за куфарите и се наложило шофьорът да ги нареди на пътеката по средата на автобуса. "Така бяхме блокирани и при нужда не оставаше никаква надежда за евентуална евакуация", твърди Никола Филипов. На следващата спирка с багаж било затрупано и  шофьорското място почти до лостовете за управление.

"34-местният автобус нямаше отделна врата за шофьора, а разполагаше само с една-единствена тясна вратичка от дясната му страна отпред. При всяко слизане и качване шофьорът трябваше да отмества падналия куфар, сетне да слезе седящият на предната седалка пътник, да се прибира неговата сгъваема седалка и чак тогава да прескача ограждащите го куфари и чанти, за да излезе от автобуса. Абсолютно никаква възможност за спасение не оставаше на никого от пътниците при евентуален пожар или пътнотранспортно произшествие", възмущава се Филипов.

И пита това ли са сигурността и комфортът, които обещава фирма „Арда Тур“ на пътниците си за международните превози. Управителят на "Арда Тур" Стефка Начева заяви за "Марица", че не желае да коментира случая. ​ 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?