Следвайте ни

Затрупаха с багаж пътниците в рейса от Кавала за Пловдив

Пътниците, тръгнали с рейса  на хасковската "Арда Тур" от Кавала за Пловдив, са били принудени да търпят куп неудобства, въпреки рекламата на фирмата  за комфорт с безплатен интернет в автобусите, сателитна телевизия, сервиране на безплатни напитки и други екстри. 

За неприятната случка, станала на 3 октомври, разказа Никола Филипов, който живее в Лондон. Той, както и другите пасажери, се оказали барикадирани от огромните чанти и куфари, струпани между седалките. Вместо безплатен интернет им сервирали други изненади - оказало се, че автобусът е с една врата и без тоалетна, а в Пловдив пристигнали с час и половина закъснение.  

"От  Кавала тръгнахме десетина пътници ​- българи, гърци, английско семейство, двама млади англичани и семейна двойка от Русия - хора, решили да посетят Европейската столица на културата. В добре поддържания автобус шофьорът Петър Петров ни настани с усмивка и пожела на всички приятно пътуване. Още на следващата спирка обаче се качиха още пътници с двайсетина огромни куфари и чанти, някои по 30-40 килограма, описа Филипов.

В багажното отделение нямало място за куфарите и се наложило шофьорът да ги нареди на пътеката по средата на автобуса. "Така бяхме блокирани и при нужда не оставаше никаква надежда за евентуална евакуация", твърди Никола Филипов. На следващата спирка с багаж било затрупано и  шофьорското място почти до лостовете за управление.

"34-местният автобус нямаше отделна врата за шофьора, а разполагаше само с една-единствена тясна вратичка от дясната му страна отпред. При всяко слизане и качване шофьорът трябваше да отмества падналия куфар, сетне да слезе седящият на предната седалка пътник, да се прибира неговата сгъваема седалка и чак тогава да прескача ограждащите го куфари и чанти, за да излезе от автобуса. Абсолютно никаква възможност за спасение не оставаше на никого от пътниците при евентуален пожар или пътнотранспортно произшествие", възмущава се Филипов.

И пита това ли са сигурността и комфортът, които обещава фирма „Арда Тур“ на пътниците си за международните превози. Управителят на "Арда Тур" Стефка Начева заяви за "Марица", че не желае да коментира случая. ​ 

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?