Следвайте ни

Влакът до морето - с килим, мивка и цветя

Почиващите ще пътуват до морето в луксозни спални вагони, обзаведени с шкафове, умивалник, пъстро килимче и още куп интериорни удобства. За разкош в купетата има и вази с цветя. Пълната промяна в БДЖ обаче е частична ​- само за един спален вагон по направлението София - Варна и София ​- Бургас, и то за нощните композиции. Част от влаковете минават и през гара Пловдив.  

 


Причина за новия вид на купетата е партньорство на държавната компания с шведската Икеа. Така, по иновативен начин, световната верига си рекламира мебелите и обзавеждането. Шарените вагони са наречени „Цветно лято“ и наистина са много пъстри.

 


Засега от националния жп​ превозвач не са обявили нови цени заради допълнителните удобства и уют. Билетът Пловдив-Бургас за първа класа излиза 18.80 лева, а за втора - 15.10 лева.

Дора Цветкова

Редактор

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?