Следвайте ни

Вижте най-красивата улица в света СНИМКИ

viber icon

Историята на тази улица е едно от основните предимства, а сградите, разположени на нея, са прекрасни архитектурни шедьоври, пише поцхижката.блитз.

CNN Travel класира най-живописните места в света. В топ 20 Невски проспект в Санкт Петербург беше признат за най-красивата улица в света.

Според изданието едно от най-важните предимства на главната улица на Санкт Петербург е нейната история. Авенюто е проектирано от Петър I. Всички сгради, разположени на тази улица, са красиви архитектурни шедьоври, пише CNN Travel.

Невски проспект, или само "Невски", както го наричат местните жители, несъмнено е главната пътна артерия на Санкт Петербург. Планиран е от началото на XVIII век като част от главния път от Москва до Новгород. 

През 18 в. проспектът получава днешното си име. А дотогава е наричан просто "пътя за Невския манастир", който днес е известен като Александро-Невската лавра. В началото на съветския период името му е променено на "Улица 25 октомври".

"Невски"  винаги е бил централна и с голямо значение градска улица с куп забележителни и исторически сгради като : Аничковият мост, Кинотеатър "Аврора", Домът за търговско партньорство "Братя Елисееви", "Зингер" – Домът на книгата и др.

Оценката на публикацията включва също улица Херштрассе (Бон, Германия), Брауерсрахт (Амстердам), Сините улици на Джодхпур (Индия), „Философската алея“ в Киото (Япония), Плас де Монсури (Париж) и други.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?