4232

В музея на пениса бикът е №1, но всички завиждат на хандбалист

Най-много снимки отнася мъжкото достойнство на покойния виртуозен китарист Джими Хендрикс

Автор Георги Вълчев

Камшик от пенис на бик ражда най-ексцентричния музей в Рейкявик, където винаги се тълпят туристи. Поне така твърди вече покойният професор по история Сигурдур Хяртарсон. Именно той създава през 1997 г. музея на пениса в исландската столица, засега единствен в света.

Като хлапе Хяртарсон трябвало да пасе овце и крави, а незаменим помощник в тази трудна мисия бил камшик от мъжкото достойнство на бик. Оттогава започнал да се интересува от фалоси. После станал учител и директор в продължение на 37 години, преподавайки история и испански в колежа Хамрахлид в Рейкявик.

Когато зевзеци приятели му подарили няколко пениса от кит, на Хяртарсон му хрумнало, че подобна колекция би се радвала на голям интерес. За хобито му се разчуло в цялата страна и така се стигнало до появата на Исландския фалологически музей, както е официалното му название. Той е разположен на една от най-престижните улици в Рейкявик, успоредна на крайбрежната алея и на една пресечка от Операта, чиято стъклена сграда с имитиращи рибени люспи фасада се смята за архитектурно чудо.

Бикът отнася най-много суперлативи

Входът за музея е близо 40 лева, но напливът винаги е голям, като

сред посетителите преобладават любознателни дами.

Във фоайето на музея има уютен бар, който наред с кафетата предлага и коктейли с еротични названия. 

В момента музеят се управлява от Хьортур Гисли Сигурдсон, който е син на създателя Хяртарсон. Колекцията му пък вече наброява над 300 пениса от повече от 100 вида бозайници. Сред тях безспорно се откроява атрибутът на син кит с внушителните 170 см. За сравнение - дълговратият жираф върши работа с едва 45 см.

На една от стените виси и достойнството на слона, което е с плашещия размер от един метър. На другия полюс е 2-милиметров полов орган на хамстер, който може да се види само с лупа. Същото важи и за оная работа на скакалеца. Повечето експонати са накиснати в стъкленици с формалин, а до тях има табели с всички данни, подробности и любопитни факти. Като това, че

камилите не могат да се сношават без човешка помощ,

защото толкова отдавна са опитомени, че са изгубили рефлекса как да го правят сами. 

Най-много суперлативи има за пениса на бика, който е около 40 см, но е изключително еластичен. Дори римляните го ползвали като тетива на наподобяващите огромен лък стенобойни машини. Човешките експонати в музея се броят на пръсти. Най-много снимки отнася пенисът на покойния виртуозен китарист Джими Хендрикс. Все пак става въпрос за отливка на неговия член, направена от негова приятелка, но със сертификат. 

Най-забавно пък е пред снимката на националния отбор по хандбал на Исландия, който става вицешампион на Олимпиадата в Пекин през 2008 г. В еуфорията от успеха, превърнал ги в национални герои, здравите мъжаги склонили да им направят отливки и на най-милото. Те са наредени точно под фотоса, като, общо взето, са един калибър, но сред тях драстично стърчи един пенис.

Именно пред него се тълпят и младите японки,

които са сред най-ентусиазираните посетители, видимо впечатлени от размерите. Те упорито искат да напаснат фалосите според хандбалистите на снимката. Налага се служител на музея да им обясни, че отливките изобщо не съответстват на подредбата на спортистите, и така загадката за най-надарения сред тях остава неразкрита.

Славата на исландците като най-големи зевзеци сред северняците се потвърждава и от колекцията в музея. В нея може да се видят пенисите на персонажи от местните митове и легенди. Този на трола е повече от отвратителен с куп брадавици и пъпки.

Взирането

в стъкленицата с органа на невидимия елф не открива нищо.

Логично, тя е празна, защото и пенисът не може да се види с просто око. Питайте за отзиви тези, които са го пробвали, гласи бележка под стъкленицата. 

А посетителите, които след няколко бири в бара на музея потеглят към тоалетната, трябва да внимават да не си блъснат главата във висящите абажури, направени от тестиси на бикове.

На финала на обиколката има книга за отзиви и впечатления, в която са се разписали и нашенци. Сред последните е трибуквено пожелание към исландския вятър и ЦСКА.  

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?