Следвайте ни

Тoва ще са най-посещаваните дестинации от българите за празниците

viber icon

Както всяка година, много българи ще пътуват за коледно-новогодишните празници извън страната и много ще се завърнат в родината, за да празнуват със своите близки, пише pochivkata.blitz.bg. Кои ще са най-посещаваните дестинации, откъде се връщат най-много българи и има ли промяна спрямо миналата 2018 година?

Анализираният период на отпътуване е между 20 и 31 декември и връщане между 26 декември и 5 януари, тъй като 3 януари е петък и повече хора биха могли с отпуска да ползват и почивния уикенд, удължавайки своята ваканция, обобщават от голяма туристическа агенция.

В топ 3 най-посещавани държави са Великобритания, Германия, а Италия и Испания си поделят трето място – с еднакъв брой закупени билети за периода. На четвърто и пето място по посещаемост попадат съответно Австрия и Франция.

Разглеждайки ги по градове, безспорният фаворит с над 17% закупени самолетни билети от общия брой е Лондон, със средна цена от 79 евро. Всяка година градът е предпочитан от сънародниците ни, заради многото българи, които живеят там и техните близки, които пътуват, за да посрещнат заедно празниците.

Вторият най-посещаван град определено е изненада – става дума за Виена, която за същия период през 2018 година е била на 13-то място. Обяснението е просто – нискобюджетна авиокомпания, която стартира полети от България, доведе до конкуренция и изгодни цени.

Третото място е за Франкфурт, следван от Меминген (отправна точка за Мюнхен), Милано, Берлин, Париж, Барселона, Брюксел и Мадрид.

За празниците по обратното направление – от чужбина към България са най-много закупените билети от Германия (18.6%), Италия (16%),  Великобритания (15.9%), Испания (10.9%) и Холандия (7.3%).

Ако се колебаете дали да не отскочите до някоя близка дестинация в Европа, за да прекарате празниците, все още могат да се намерят изгодни самолетни билети, коментират от eSky.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?