Следвайте ни

Тoва ще са най-посещаваните дестинации от българите за празниците

viber icon

Както всяка година, много българи ще пътуват за коледно-новогодишните празници извън страната и много ще се завърнат в родината, за да празнуват със своите близки, пише pochivkata.blitz.bg. Кои ще са най-посещаваните дестинации, откъде се връщат най-много българи и има ли промяна спрямо миналата 2018 година?

Анализираният период на отпътуване е между 20 и 31 декември и връщане между 26 декември и 5 януари, тъй като 3 януари е петък и повече хора биха могли с отпуска да ползват и почивния уикенд, удължавайки своята ваканция, обобщават от голяма туристическа агенция.

В топ 3 най-посещавани държави са Великобритания, Германия, а Италия и Испания си поделят трето място – с еднакъв брой закупени билети за периода. На четвърто и пето място по посещаемост попадат съответно Австрия и Франция.

Разглеждайки ги по градове, безспорният фаворит с над 17% закупени самолетни билети от общия брой е Лондон, със средна цена от 79 евро. Всяка година градът е предпочитан от сънародниците ни, заради многото българи, които живеят там и техните близки, които пътуват, за да посрещнат заедно празниците.

Вторият най-посещаван град определено е изненада – става дума за Виена, която за същия период през 2018 година е била на 13-то място. Обяснението е просто – нискобюджетна авиокомпания, която стартира полети от България, доведе до конкуренция и изгодни цени.

Третото място е за Франкфурт, следван от Меминген (отправна точка за Мюнхен), Милано, Берлин, Париж, Барселона, Брюксел и Мадрид.

За празниците по обратното направление – от чужбина към България са най-много закупените билети от Германия (18.6%), Италия (16%),  Великобритания (15.9%), Испания (10.9%) и Холандия (7.3%).

Ако се колебаете дали да не отскочите до някоя близка дестинация в Европа, за да прекарате празниците, все още могат да се намерят изгодни самолетни билети, коментират от eSky.

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?