Следвайте ни

Това са 13-те най-чисти BG плажа за лято 2021

viber icon

Плажът на Златни Пясъци, Слънчев ден, Свети влас, Поморие –изток, Дюни, Дюни-юг и Аркутино са сред българските плажове, които ще се кичат това лято с отличителния знак за качество "Син флаг".

"Син флаг" е международна програма, която обследва  крайбрежни дестинации по цял свят по различни показатели - качество на водата, съоръженията, безопасност, екологичност и добро управление.

В списъка за тази година влизат още трите плажа на Слънчев бряг – северен, централен, юг, Несебър – юг и Созопол – Централен и Харманите. 

През настоящата година от Програмата „Син флаг“ са отпаднали плажовете на Албена и Бялата Лагуна, както и дългогодишните участници – Елените и Оазис.

Особено внимание сега се обръща на въздействието на Covid пандемията, която неизменно оказва влияние върху функционирането на всички бизнеси, като особено засегнат е туризмът. На плажовете със Син флаг се прилагат специални мерки срещу разпространението на вируса, наред с всички други, наложени от критериите на Програмата, посочват от Българското движение Син флаг.

 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Simona moneva

Simona moneva

25.05.2021 | 05:24

Този отличителен знак ,дано да предизвика стимул при повече концесионери ,за да се радваме на повече чисти плажове !

Отговори
5 0
Не че нещо ама

Не че нещо ама

24.05.2021 | 19:44

Де ги видяхте тез чисти плажове на българското лай..... морие?!?

Отговори
13 6
Санчака

Санчака

24.05.2021 | 22:25

Анджак

Отговори
4 4
Да се знае и помни!

Да се знае и помни!

25.05.2021 | 09:04

Червено-кафявите кадесарски МУТРИ, назначени за 1 нощ от Партията о ДС за "бизнесмени", оср@х@ и бетонираха де що има по красивото Черноморие, обсебени от АЛЧНОСТ и ПОХОТ и го превърнаха в Бетономорие!

Отговори
7 1
ДА.....АМА....НЕ

ДА.....АМА....НЕ

25.05.2021 | 20:16

То затова не можем да се разминем от майни и шопи през лятото на морето....щото е ,,кофти,, Всяка втора кола е с пловдивска и софйска регистрация и от всякъде другаде Откъдето там се сетиш от бегето....И това лято пак ще е пълно.... Пък и никой не те кара насила да идваш на българското черноморие... Оди си у Гърция..Испания...и където там искаш,стига да имаш възможност....но едва ли,щото дори и не смееш да си помислиш за подобна почивка и освен до кварталната бакалия едва ли си ходил по-далеч...

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?