2374

Топ дестинациите за българи: Летим до плажовете на Гърция, Турция и Испания

До остров Крит - 250 евро със самолет, 600 с кола и ферибот

Тази година ще е първата на свободно пътуване след идването на ковид-19. Раздвижването е осезателно, личи си и по резервациите на хотели в чужбина и самолетни билети. Според проучване на eSky в класацията за любими дестинации при плануваните почивки на българите тази година влизат Турция, Испания, Италия и Гърция. През това лято българите, избрали Гърция за своята лятна почивка, се насочват не само към континенталната ѝ част, но и към островите. Корфу, зеленият рай на Гърция, където става както за активна почивка, така и за парти и забавления, е сред най-предпочитаните. Туристите за Италия предпочитат Рим, Милано и Сицилия, т.е. културния туризъм, уточняват от резервационната компания.

В момента до Бари, Италия, от Летище София може да се лети еднопосочно за 21 евро на човек с нискотарифна компания, а до Неапол - за 26 евро. Катания пък стартира с 43 евро. До остров Миконос, Гърция, със самолет от столицата се стига за 29 евро на човек, а до остров Корфу - за 39 евро.

За семейство с едно дете: До остров Крит - 250 евро със самолет, 600 с кола и ферибот

Фериботът до остров Тасос, любима дестинация на българските туристи, поскъпна от миналата седмица. Вместо 16 евро за лек автомобил вече се дължат 19 евро. Отделно от това за един възрастен се дължи по 5 евро, за деца на възраст между 5 и 10 г. - 3 евро. Без билет минават единствено малчуганите, които нямат навършени 5 г., става ясно от go-thassos.gr. Така, 4-членно семейство ще похарчи за 30-минутното плаване от Керамоти до острова 39 евро само в едната посока и близо 80 евро за отиване и връщане.  

Поскъпването се дължи на скъпите горива, лаконично обясняват местните. А особено за по-далечните гръцки острови пътуването със самолет излиза по-евтино, отколкото да се комбинира автомобил и ферибот. До остров Крит с кола и ферибот пътните излизат над 600 евро (над 350 за гориво и още 250 за ферибот), а самолетните билети в двете посоки за двама възрастни и дете - 250 евро.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?