2374
Следвайте ни

Топ 5 на енергийните места в България, които да посетите

viber icon

Нашата родина е красиво парче от Рая и привлича с непознатите си и девствени места туристи от близо и далеч. 

И все пак, има места, където можете да усетите, че енергията е по-особена.

Там се зареждате с положителни вибрации, които са ни така нужни днес в забързаното и претоварено ежедневие.

Представяме ви топ 5 на енергийните места в страната, където може да се заредите по уникален начин.

1. Седемте Рилски езера

Навярно няма българин, който да не е посетил уникалните езера в Рила планина. Според мнозина тук се усеща една много силна и уникална енергия, чийто поток се влива в тялото и го зарежда. Поне веднъж в живота тези езера трябва да бъдат обходени и посетени, защото най-силния енергиен център у нас, а и по света са именно те. Последователите на Дънов се събират именно тук всяка година през август. Тръгвайки от едноименната хижа в Рила и обхождайки езерата едно по едно, усещате една промяна у себе си, която трудно може да се обясни, ако не се усети. Енергийни места, като това са радост за окото и душата.

2. Село Златолист и Преподобна Стойна

Селцето е малко и се гуши в Пирин, близо до Сандански в самата котловина на Петрич. Тук, който е дошъл е усетил силен поток енергия. Самата стая на Преподобна Стойна – пророчицата е съвсем обикновена, но влезете ли в нея, излизате различни. За мястото се носят легенди, че сбъдва желания, но само такива, които са чисти и от сърце. Дори и най-големите скептици тук онемяват пред усещането за една всеобхватна енергийна промяна у себе си.

3. Белинташ

Тази „скала на познанието“ с формата на малко плато се намира в Родопите. Тя е древно скално светилище, за което малко се знае, говори и малко хора ходят там. Не само у нас, но и в Европа тази точка е източник на силна енергия. Според мнозина именно пресечната точка на Белинташ, Караджов камък и Кръстова гора – е източника на най-голяма енергия на Стария континент. По самото скално светилище се виждат части от картата на звездите и редица паранормални явления са регистрирани в района.

4. Татул

В село Татул в Родопите се намира уникалното светилище на Траките там. Именно тук са запазени останките на едно от най-важните светилища на племето, което е оставило толкова много по нашите земи. Според историците светилището е било жертвеник за почести към бога на Слънцето, но за обикновените хора то е носител на една неописуемо силна енергия, която ви връхлита от нищото. Известно, като светилището на Орфей, тук ви очаква изсечена в скалата пресечена пирамида. Точно тук в голяма близост се намира и пещерата „Вулвата“, която е феноменално явление по своята същност. Траките са били уникална култура, която е имала силна връзка със звездите и слънцето, което може би обяснява донякъде и силния заряд на всяко тяхно светилище. Енергийни места с такъв заряд са рядко срещани, а у нас те са няколко.

5. Пещерата на Свети Иван Рилски

Навярно мнозина знаят и са посещавали Рилския манастир, но малко знаят за пещерата и параклиса от камък на Свети Иван Рилски близо до него. Тръгвайки по една пътечка в гората, тясна и обрасла със зеленина, стигате до малък отвор на пещера – уникално сред енергийни места у нас. Тук енергията е много наситена и преминавайки през тъмната пещера по каменните стъпала в параклиса, излизате от другата страна на една чешма с животворна вода. Поверието сочи, че който мине през тази „преизподня“, бива опрощаван от всичките си грехове. Процепа в скалата е тесен и от другата страна се чувствате някак си по-леки, по-заредени и по-човечни.

Коментари (1)

Интересно

Интересно

18.09.2021 | 17:10

Не знам кой и как ги определя тези места, но... Не виждам нито Кръстова гора, нито Рупите. Не знам дали някъде другаде се събират повече поклонници... Ето, например, на Кръстова гора са замислили да строят, да го наречем туристическа спалня, за поклоннниците, които се събират на Кръстов ден през септември. Някъде другаде да има нещо подибно? Хората отиват там, където са уверени, че има енергия, ще намерят изцеление. Не създавайте нещо, което е само заради келепира на няколко "търговци".

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?