1553

Топ 10 на най-надеждните коли за пътуване

Никаква изненада - става ли въпрос за надеждност, японците са царе

Никога не е било лесно решението каква семейна кола да си вземе човек! Водещи са обикновено практичността, икономичността и безопасността.

Все пак возите най-скъпите за вас хора. Но може би най-важното качество на семейната кола остава надеждността. Много трудна за измерване характеристика, не е скорост или мощност, нали?

Общо взето, в какво се състои тя. Автомобилът да ви закара от точка А до точка Б, без да се налага да спирате за повреда, особено когато на задната седалка има едно или две деца. Това е ​много важно в празничните дни, когато семействата се отдават на пътуване.

Нека шофьорите почерпят информация за опита, който други автомобилисти са имали. От Driver Power са направили огромно проучване на тяхната удовлетвореност от колите, които са карали през 2023 г. Дано получената класация ви помогне да изберете точния семеен автомобил, ако ви предстои купуване на такъв! 

 


Ето 10-те най-надеждни нови коли:

 


10. Volkswagen T-Roc - 96.08%


T-Roc влезе в списъка като един от най-надеждните семейни автомобили за закупуване. Като един от най-популярните автомобили в момента на пазара Volkswagen постигна напредък през годините, впечатлявайки шофьорите не само със спортния стил, но и с цялостната надеждност.

Често срещаните неизправности включват електричество, комплект за безопасност и качество на интериора, но T-Roc се бори с тези проблеми с гаранция, която продължава три години или 100 000 километра, с опция за удължаване до пет години и 150 000 км.

 


9. Citroen C4 - 96.28%

Citroen C4 е най-добрата нова кола в проучването на Driver Power за 2023 г. Следователно не е изненадващо, че много от собствениците му се хвалят с цялостната му икономичност, разумни експлоатационни разходи, характеристиките за безопасност, и най-важното -  неговата надеждност. 

C4 е добре сглобен, качеството и на интериора, и на екстериора е фантастично. Разходите за обслужване и поддръжка са доста разумни, така че е малко вероятно да разбият банковата ви сметка, ако нещо се обърка извън гаранцията. Citroen предлага C4 с три години/100 000 км гаранция, с опция за удължаване с допълнителни 12 месеца.

 


8. Kia Ceed - 96.42%

Всичко е както обикновено за Kia Ceed. Собствениците подкрепят семейния хечбек за неговото качество на екстериор и интериор, но също така го класират като един от най-добрите автомобили за притежаване в момента на пазара. 

Ако се появят някакви неизправности, Kia предлага една от най-дългите стандартни гаранции от всеки производител на автомобили - 7 години или 150 000 км - което дава допълнително спокойствие не само на първия собственик, но често и на следващия.

 


7. Skoda Kodiaq - 96.46%

Често появяващ се в списъка с „най-надеждните“ през последните няколко години, Skoda Kodiaq е истински работлив семеен “кон“. Собствениците са щастливи от своя чешки SUV. Въпреки че е паднал от първото място в миналото проучване на Driver Power, качеството на интериора и екстериора на Skoda все още се харесва на шофьорите. И го държи в топа, въпреки ожесточената конкуренция.

Както всяка кола и Kodiaq не е перфектна, но Skoda предлага гаранция от три години/100 000 км с опция за удължаване.

 

6. Lexus UX - 96,60%


През годините Lexus се превърна в синоним на безопасност, надеждност и качество на изработка, като UX не прави изключение. Японският луксозен ас е наистина добре сглобен, получавайки силни резултати, когато става въпрос за цялостното му качество на изработка, двигател и скоростна кутия.

Неочакваните изненади са рядкост и първоначалната тригодишна гаранция на производителя на Lexus би трябвало да вдъхне увереност на всеки бъдещ клиент. Въпреки това японската марка отива една крачка по-далеч от своите конкуренти, предлагайки допълнителна гаранция от 12 месеца или 15 000 км за всяко обслужване на основен дилър -  до 10 години или 150 000 км. Допълнително спокойствие идва под формата на три години пътна помощ на Lexus, осигурявано на редица пазари.

 


5. Nissan Leaf - 96.69%


Въпреки че Nissan Leaf не се класира особено високо като цяло в проучването за мощността, собствениците хвалят японския електромобил за неговото задвижване, качество и надеждност.

Leaf идва с тригодишна гаранция или гаранция от 100 000 км. Собствениците са сравнително доволни от общите експлоатационни разходи, класирайки колата на 23-то място като цяло в този раздел на проучването. Някои дилъри на Nissan предлагат планове за поддръжка, като се внасят съвсем поносими месечни вноски от порядъка на 50 лева. После си карате спокойно и си свиркате.

 

4. Lexus NX - 97,20%

Подобно на "братовчеда" UX,  Lexus NX очарова във всички области, като собствениците са изключително доволни от цялостното му качество, безопасност и надеждност. NX е идеален автомобил, който да издържи на ежедневния семеен живот. За гаранции и допълнителни екстри по обслужването вече споменахме при другия модел на японската марка.

 

3. Mazda CX-5 - 97.76%

Mazda CX-5 е третият най-надежден семеен автомобил, който можете да закупите днес. Собствениците се кълнат в неговото качество на изработка. Японският SUV е солиден и луксозен - с малко притеснения. Експлоатационните разходи на CX-5 като обслужване и поддръжка са класирани по-ниско от конкурентите си. Както се казва, хубавото не е евтино. Mazda предлага CX-5 само със стандартна гаранция от три години/100 000 км.

 


2. Toyota Prius - 98.13%

Toyota Prius е силен претендент. Той не само завършва като подгласник при най-надеждните семейни автомобили за закупуване, но и е на престижното четвърто място като един от най-надеждните автомобили  въобще. Хибридната система на тази марка има доказана репутация на изключително здрава. Собствениците са впечатлени от неговите функции за безопасност и експлоатационни разходи.

Първоначалната стандартна гаранция може да не звучи впечатляващо в началото, но доста дилъри предлагат допълнителни опции в това отношение. Естествено, не без пари.

 

1. Subaru Outback - 98.70%

Още една класика от Япония, която заема първото място в списъка на най-надеждните семейни автомобили (както и като най-надеждната кола в проучването като цяло). Това е Subaru Outback, който има изключително качествена изработка, много е здрав и издържа ежедневна експлоатация, каквато обикновено е нужна на всяко семейство.

Иначе това Subaru се продава със стандартна гаранция, но при такива великолепни отзиви едва ли бъдещият му шофьор трябва да е особено разтревожен.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
7 коментара
Има един

Има един

13.05.2024 | 15:23

клип от словения за траш тест на семейни жипки. Камион удря с 50км/ч неподвижен СУВ стоящ пред бетонова стена. Е, потърсете го в тубата и коментирайте марките и моделите им.

Отговори
2 0
Deutsch

Deutsch

13.05.2024 | 00:22

Какви са тези уводни приказки за семейни коли. То в предложените модели повече от 4 човека с 2 малки куфара няма да събереш. А и ще се извършите на дълъг път.

Отговори
7 3
Владко

Владко

12.05.2024 | 23:06

Всички видяхме какво стана преди няколко години на кръстовище то при столичен Мол на бул. Черни връх. Субару в никакъв случай не е сигурен автомобил. Извинете ако грешно съм разбрал , но на първо място трябва да бъде сигурността и конструктивната здравина на всеки автомобил. Те буквално и на Краш тест стават на макарони. Всички изброени по горе са с толкова длани оценки, че трябва да ги спрат

Отговори
6 12
Гош

Гош

12.05.2024 | 22:54

Грозни кичозни боклуци целите от пластмаса и изкуствена кожа все едно караш рейс.

Отговори
12 5
Станчо куфара

Станчо куфара

12.05.2024 | 22:06

Автора нищо не разбира от автомобили

Отговори
17 4
Глупости..само простотии

Глупости..само простотии

12.05.2024 | 19:49

Маздата е толкова зле..само пластмаса

Отговори
20 9
Да бе, да

Да бе, да

12.05.2024 | 19:30

Поръчкови писания!

Отговори
26 5

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?