Тарифата ще ви смае: Колко струва спасяване с хеликоптер без застраховка

Една спасителна операция излиза около 1000 лева, но цената може да се окаже и по-висока при по-мащабна акция.

Ако пострадалият няма застраховка за оказването на помощ при нещастен случай в планината ПСС към БЧК изисква 557 лева, а за случай на ски писта - 400 лева.

Акция за издирването на изчезнали в планината започва от 724 лева. Ако продължи повече от 24 часа, сумата става почасова - по 40 лв. на час.

Спасителната акция при лавинно нещастие струва най-малко 955 лева. Спасителна акция с участието на хеликоптер пък струва 3000 лева на час.

За това спасителите препоръчват туристите да си правят застраховка, преди да тръгнат на поход. Една стандартна планинска застраховка струва около 30 лева.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Юлия

Юлия

11.01.2021 | 15:11

Господин Чакалов, без пари и ядене не дават. Всяко нещо си има цена. Не съм съгласна и хората от спасителната служба да си жертват живота за някои безрасъдни пишман туристи.

Отговори
5 0
каква е целта на тази публикация?!

каква е целта на тази публикация?!

11.01.2021 | 06:49

В България, към настоящия момент няма спасителни хеликоптери, които да са в помощ на ПСС. Срещу цените, които цитирате, никой ОБИКНОВЕН българин не може да получи спасяване с хеликоптер (просто нямаме спасителни летателни машини). Снимката, която сте приложили е впечатляваща, но се отнася за Организирана Държава, а не за нашата държавица. Какво точно се опитвате да внушите с това си писание и чий интерес обслужвате?!

Отговори
2 1
Чакалов

Чакалов

10.01.2021 | 16:36

-ами то всичко стана с пари-защо се плащат Данъци в България -ЗравеОпазване;Училище;...това си е комерсиал...

Отговори
0 7

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?