Следвайте ни

Смелчага лети над Памуккале с мотоциклет и парапланер СНИМКИ/ВИДЕО

AA

viber icon

Турският професионален парапланерист и каскадьор Хасан Кавал направи 20-минутен полет над прочутите подобни на памук бели термални басейни на Памуккале в Денизли, Югозападна Турция. Той засне поредното си дръзко дело с екшън камера и публикува видеото в социалните медии. 


Кавал модифицира мотора си, като добави витло отзад, което му позволи да осигурява тяга, за да удължи времето за полет. Той излетя с мотоциклета, който бе закрепил за парашута си. 

„Семейството ми ми каза да си върша работата, а именно да готвя, защото аз съм готвач по професия. Но летенето беше нещо съвсем друго за мен“, каза той.

Кавал добави, че винаги е бил ентусиазиран да опитва нестандартни неща - като да лети с парапланер, докато играе на табла, или да гледа телевизия на диван, закрепен за парашута. Това са само част от любопитните полети, с които смелчагата е популярен във виртуалното пространство. 


"Чувствам се свободен и спокоен във въздуха, като птица. Но в началото семейството ми не ме подкрепяше в тези рискови начинания", каза той. "След като видяха решителността ми и успешните полети, успях да спечеля тяхната подкрепа", добави авангардния летец.


С тези интересни, необичайни и смели полети той има за цел да допринесе за популяризирането на туристическите центрове в Турция.

Памуккале е обект на световното наследство на ЮНЕСКО. 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?