Следвайте ни

Съборът на теснолинейката привлича самодейци от 7 области

      Два дни през август най-високата гара на Балканите ще бъде притегателна точка за приятелите на теснолинейката, Родопите, Рила и българския фолклор. Планинска прохлада, чист въздух, народна музика и вкусни якорудски гозби са само част от изкушенията, до които всеки ще може да се докосне.

 

       На 10 и 11 август ще се проведе Втория национален събор на народното творчество и приятелите на теснолинейката „С хорá и песни край релсите тесни” – гара Аврамово, организиран от Гражданско сдружение „За теснолинейката” за втора поредна година. Целта на форума е да привлече общественото внимание към теснолинейката Септември-Добринище и да създаде повод за веселие както на местните жители от околните планински селца, така и на всички приятели на Малката железница.

      Тази година над 300 самодейци от различни краища страната ще пеят, свирят и танцуват в двата дни на сцената на събора, която местната Община Якоруда предоставя безвъзмездно да събитието. Тазгодишните участници са с над 100 повече спрямо 2018 година. Народни оркестри, гайдари и гъдулари, кавал, акордеон, китара и други, танцьори, певци и певици, индивидуални и групови изпълнители от областите София, Пловдив, Пазарджик, Кюстендил, Благоевград, Хасково и Смолян ще излязат на сцената за доброто настроение на гостите на събора напълно безвъзмездно.

        Организаторите напомнят, че участниците на събора няма да се състезават, защото форумът няма конкурсен характер. Това решение е взето с цел измежду самодейците да няма съревнование и разочарование, а всички да се забавляват от сърце и да си създадат приятни спомени от теснолинейката и събора на нейните приятели, които живеят по целия свят.

 

      Надяваме се, че ливадите край гарата отново ще се изпълнят с гости от цялата страна, за да си подарим взаимно един незабравим и български уикенд с любимото влакче в разгара на лятото, споделят от Сдружението организатор.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?