Следвайте ни

Сбогом на дизела червен! Ето го новият локомотив

viber icon

Сбогом на дизела червен, възпят в стари казармени песни! БДЖ ще има нов локомотив от началото на следващата година!

Графичната визия на идващия Сименс Smartron вече е избрана след проведено обществено гласуване, достъпно на официалната страница на "железниците". Само за две седмици са гласували 29 218 потребители, като безспорен победител в анкетата е ливреята Green force с общо 9 861 гласа.

На второ място остава визията Airborne със 7 741 гласа, следван от The Kingfisher със 7 189 гласа и Bewinger с 4 427 гласа.

Green force изглежда печели привърженици със своята символика към екологичните предимства на железопътния транспорт. Кауза, към която съвременният свят се стреми в търсене на все по-щадящи природата средства и на прага на 2021 г., определена от Европейската комисия за Европейска година на железопътния транспорт, допълват от БДЖ.

Избраната графична визия ще бъде предоставена на Сименс за изпълнение, като всички разходи по проектирането и изработката са включени в цената за доставка на новите локомотиви.

Съгласно подписания договор доставката на първия локомотив ще бъде осъществена до края на месец февруари 2021 г., като всичките десет локомотива ще бъдат в депата на националния железопътен превозвач до края на месец май 2021 г., но след проведени разговори с производителите се очаква първите локомотиви да пристигнат в България още през януари.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?