Следвайте ни

Островите на вечната пролет

viber icon

Представи си необятни чисти плажове с бял, златен или черен пясък, палмови оазиси и прекрасни екзотични курорти, дълбоки каньони и селца с хилядолетна история, безкраен океан. Това се намира на Фуертевентура и Лансароте, два от Канарските острови, наречени още „острови на богоизбраните щастливци”.
Лансароте и Фуертевентура като част от Канарските острови и най-южна част на Европейския съюз - с географска ширина на "Тропика на Рака" са между 10-те най-посещавани места в света и напълно безопасен оазис за една приказна ваканция.

Остров Фуертевентура е с най-хубавите плажове на Атлантическия океан, част от тях - бели „карибски тип”. Други са златистожълти, навяти от пустинята Сахара, защото югозападната част на Африка е само на 90 км от острова. Именно тук са заснети два епизода на сагата "Междузвездни войни".
И днес на остров Фуертевентура все още има повече прекрасни плажове, отколкото хотели! Тази гледка от безкрайни бели плажове, черни скали и тюркоазен океан остават в съзнанието за цял живот на всеки посетител.

На част от остров Лансароте има прекрасни плажове, достойни за мечтаната почивка, а на част от острова е изключителният Национален парк Тиманфая с угаснали вулканични кратери и застинала лава. За него казват че е „остров на чудесата, където човек триумфира над суровата негостоприемна природа”. През 1993 г. целият остров е обявен от ЮНЕСКО за световен биосферен резерват. На острова, испанският крал има любима лятна резиденция, в която посрещна и новото хилядолетие, а геният Цезар Манрике е създал неповторимите си творби – хармония между човек и природа: прекрасната кактусова градина „Jardin de Cactus”, оформяне на пещерата Jameos de Agua, неговите уникални къщи в Harie в каньона на 1000-те палми, Tahiche, музея за модерно изкуство и уникален ресторант в крепостта С. Хосе.
Между Лансароте и Фуертевентура се пътува само 25 мин. с катамаран.
Казват също, че на островите е вечна пролет./Марица


Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?