Следвайте ни

Ограничения по "Хемус" и "Тракия" от днес

От днес движението от 33-ия до 40-ия километър на автомагистрала "Хемус" ще се осъществява двупосочно в платното за София поради ремонт на виадуктите при 36-ия километър ("Коренишки дол") и при 37-ия километър в платното за Варна, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура".

През миналата година беше ремонтирано платното за София на двете съоръжения и сега трафикът ще преминава по тях. Виадуктите не бяха обновявани от построяването им преди повече от 30 години. "Коренишки дол" при км 36+450 е в експлоатация от 1986 година, а дължината му е 481 метра. Съоръжението при км 37+920 е 322 метра.

Очаква се ремонтът им да завърши до края на строителния сезон. Ще се ремонтира както пътното платно, така и долното строене (колоните на съоръженията), информират от АПИ.

В момента на автомагистрала "Хемус" се ремонтира и тръбата за София на тунел "Витиня". Движението се осъществява двупосочно в основно обновената тръба за Варна, която е с вентилационни, пожароизвестителни и осветителни системи. След ремонта и тръбата в посока столицата ще бъде в същия вид и със същите системи за безопасност.

 
От 10.00 до 15.30 часа движението по автомагистрала "Тракия", в тунела "Траянови врата" в посока Бургас, ще се осъществява в изпреварващата лента поради ремонт на осветителната система и на видеонаблюдението в изпреварващата лента.

От АПИ апелират шофьорите да карат разумно и да спазват стриктно въведената временна организация на движението.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?