Следвайте ни

Няма COVID-19 в селото на Ерген Митьо и жена му СНИМКИ

viber icon

Само две семейства живеят в най-изолираната махала в Пловдивско – Горен Плочник. 

„Ние обхват за телефоните нямаме, че за вирус ли да мислим. За да говорим по телефона трябва да излизаме на терасата“, обясни леля Руска, която живее с един от най-старите жители тук - ерген Митьо. На двамата е кръстена на шега една от най-хубавите улици в малкото село.

Освен Митко и Руска, в Плочник е дошло още едно младо семейство заради здравната криза.

„Мъжът всеки ден пътува за работа по черния път между Бойково и селото. С високопроходима кола това е лесно“, обясни Руска.

В Плочник снегът се е стопил, а температрата вече е сравнително висока. През селото веднъж седмично минава микробус, от който в махалата Долен Плочник си купуват хляб. Руска и Митко не купуват хляб, защото имат брашно за цялата зима. Пекат го в домашните пекарни.

Сиренето и кашкавалът им са затворени по специален начин в буркани и остават годни за употреба за цялата зима. Ако запасите започнат да свършват синът на Руска кара нови от града. 

Ерген Митьо е работил на младини като строител. В свободното си време е бил запален турист и е обиколил всяка хижа у нас.

Направил си преди 35 години каменна вила в Горен Плочник. Майсторлъкът му е легендарен - прави уникални саксии от плоски камъни, превръща всяко криво дърво в нещо красиво.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Дръж жълта хлебарке

04.04.2020 | 18:26

Още един ерген, тъкмо за тебе, че и Митко, нали имаш. слабост към това, по скоро не към името, тъкмо ще се запишеш. Миткова на квадрат..! (От толкоз либоф, да не си временна, главата пораснал още...!?)

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?