Следвайте ни

Най-цветните и невероятни градове в света

Нищо не прави една снимка толкова удивителна, колкото фона на ярки цветни сгради, които придават колорит и настроение. Може би затова тези градове са придобили такъв статут и са привлекателни за любителите на пътешествията и постовете в Instagram.

Джодпур, Раджастан, Индия

Сините къщи на града напомнят на Мароко, въпреки че носят малко по-тъжна история. Първоначално боядисани като част от кастовата система, електриково сините сгради някога са били запазени за "горния клас".

Тенденцията обаче бързо се разпространява в целия град, превръщайки останките от кобалтовите сгради в истинска туристическа атракция и практическо решение за изгарящата жега.

Бо-Каап, Кейптаун, Южна Африка

Някои твърдят, че Бо-Каап се е сдобил с ярките си цветове, за да отбележи края на Южноафриканския апартейд през 90-те години, а радостта несъмнено е невъзможно да се избегне в тази многоцветна, мултикултурна част на града.

Това е остава един от най-разнообразните квартали на Кейптаун, а отличителното му сливане с ярки и смели цветове точно отразява мултикултурната идентичност на района.

Сейнт Йоан, Нюфаундленд и Лабрадор, Канада

Така наречените jellybean къщи на Сейнт Йоан погрешно се смята, че представляват само една уединена улица в столицата на канадската провинция Нюфаундленд и Лабрадор. Всъщност те са на всеки ъгъл в града.

Шефшауен, Мароко

Дори да сте видели много, няма начин да не позирате за снимка пред някоя от емблематичните къщи на Шефшауен. Малкото мароканско селце, превърнало се в туристическа дестинация, е изпълнено с най-сините алеи и стълби, които можете да си представите.

Брайтън Бийч, Мелбърн, Австралия

Плажът на Брайтън в Мелбърн може да не е град в най-пълния смисъл на думата, но колоритният низ от плажните хижи, които се промъкват по австралийската брегова линия, го правят мечта за ловците на цветни изживявания.

Независимо дали искате да позирате пред емблематичната хижа на австралийския флаг, или просто търсите онези, които са боядисани в пастелни тонове, изборът за снимки е огромен.

Юзкар, Андалусия, Испания

Когато градът е боядисан в синьо като част от маркетинговата кампания за филм на „Смърфовете“ през 2011 г., жителите му не са подозирали, че скоро ще се влюбят в новия си лазурен облик. Затова те решават да запазят колоритните сгради.

Агуеда, Авейро, Португалия

Странният португалски град Агуеда предлага на любителите на цветовете приятно откъсване от ежедневието, както заради цветните фасади, така и със стотиците многоцветни чадъри, окачени по улица Луис де Камеес. В началото те са замислени като временно съоръжение, но в крайна сметка остават за постоянно.

Бурано, Венеция, Италия

 

Преди малко позната италианска дестинация, цветният Бурано се превръща в популярно и любимо на туристите място. Всъщност сградите тук усъвършенстват внушителната си цветова схема през вековете, а ако има промени, те трябва да бъдат одобрени от местните.

Caihongjuan, Тайчун, Тайван

Тайванският град Тайчун е много обичан от местните жители и известен като една от най-подценяваните колоритни дестинации в света. Caihongjuan, по-известен като "селото на дъгата", е препълнено с драскулки на хора, животни и мотиви на всяка къща.

Гуанахуато, Мексико

Очарованието на колониалния Гуанахуато се простира далеч отвъд малките му калдъръмени улички и орнаментирана архитектура. Всъщност, мнозина твърдят, че красотата на този популярен град се крие в цветната палитра от заглушен теракот и цвят горчица. 

Източник: profit.bg

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?