Следвайте ни

На север морето е зелено- синьо с дъх на водорасли  

Тук сезонът не е провален, няма тълпи туристи, липсва и бетон

Ако предпочитате естественото очарование на морето пред курортните комплекси и спокойствието на селото пред шума от барове, Северното Черноморие е вашето място. Тук сезонът съвсем не е пред провал, тъй като по принцип липсват тълпи курортисти. Цари пълно спокойствие, а времето наистина е спряло, чудо е че има интернет и мобилна връзка. Именно за това всички, които обичат да почиват в Крапец, Шабла и района се надяват той да се запази такъв.

Плажът на Крапец е на около километър от селото и е идеално чист. До него стигате, като минавате през истински дюни. Водата, без преувеличение, е кристално бистра, ако няма водорасли, тъй като тук липсва индустриално замърсяване и такова от големи комплекси. Охраняемата зона е малка със само две заведения, останалото е безкраен плаж, на който може да правите каквото си искате, без да притеснявате никого.

Тук домашните любимци не са нежелани, това важи както за плажовете, така и за заведенията, включително в по- изисканите, които са в два от  по- големите хотели. В селото и има няколко къщи за гости с различен брой звезди, както и къмпинг.

Крапец е на 20-на километра от границата ни с Румъния и на 10-на от Шабла.

Освен плажът край  Крапец, чудни местенца са тези на Шабленска тузла, на 6 км от Шабла, онова на Езерец, както и на Дуранкулак. Доста по- надолу, посока Каварна е прословутият плаж Болата, не пропускайте и него. Има още поне десетина малки и скътани плажчета, който ще трябва да откриете сами. Навсякъде ще се чувствате като в рая, никой няма да ви предлага  гевреци, царевица като зърната на Памела Андерсън, мароженое и др.  простотии.

Северното Черноморие е примамливо и с много места,  които  да посетите, ако плажът ви омръзне. Невероятна е красотата на скалистия бряг на  Тюленово със спиращи дъха гледки. На Дуранкулашкото езеро трябва да посетите Големия  остров, съхранил човешката история от преди 70 века. Тук е мястото, на което за пръв път е обработвано злато. Също тук е открита единствената каменна плоча на богинята Кибела. Тя била в пещера, която днес е недостъпна.  Езерото е обиталище на редки птици, някои от видовете свободно се разхождат между масите на заведението,  и на растителни видове.

Не пропускайте крепостта Калиакра, гледките тук са са невероятни.

Така че,  препоръчваме Ви българското Черноморие, онова, което няма нищо общо със съсипаното на юг, където  се жалват от провален сезон. На север морето все още мирише на водорасли, водата е зелено- синя, горещините никога не са толкова големи, а красотата е навсякъде около вас, тъй като бетонът липсва, поне за сега.

Цанка Семерджиева

Редактор

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?