Следвайте ни

Масови полицейски проверки по пътищата за празниците

viber icon

В структурите на ОД МВР - Пазарджик са планирани комплекс от мерки, свързани с предстоящите празнични и почивни дни, съобщиха от дирекцията. На първо място е осигуряване на безопасността на движението заради очаквания засилен автомобилен трафик – на 5 септември от 16:00 до 20:00 часа и на 6 септември от 8:00 до 12:00 часа, както и на последния от серията почивни дни - 8 септември, за времето от 14:00 до 20:00 часа, когато се очаква обратен трафик - в посока към големите градове.

В региона основен акцент на пътните и охранителните полицаи ще бъде насочен към автомагистрала „Тракия“, както и към главните пътища Пазарджик - Пловдив, Варвара - Велинград, Пазарджик – Пещера – Батак - Цигов чарк, Пазарджик - Панагюрище. В почивните дни се предвижда и провеждане на специализирана полицейска операция, насочена срещу шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, ще се проверява и за правоспособността на водачите. Проверките ще се извършват по всички пътища и в малките населени места. Особено внимание ще се насочи върху товарния трафик на автомобили с максимална маса над 12 тона по АМ „Тракия“ - на 5 септември за времето от 16:00 до 20:00 часа и на 8 септември от 14:00 до 20:00 часа.

Във всички общински центрове ще бъде осигурена полицейска охрана на всички масови мероприятия, свързани с Деня на съединението 6-ти септември. Предвидено е извеждане на максимален брой полицейски екипи от пътна, охранителна и криминална полиция.
Ръководството на Областната дирекция на МВР в Пазарджик пожелава на всички жители и гости на областта празнични и почивни дни, изпълнени с радост и приповдигнато настроение.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?