1553

Магични дестинации: Местата в България, които сбъдват желания

Пещера Леденика се намира близо до град Враца, а в нея се намира езеро сбъдващо желания. Има легенда, според която, ако човек потопи ръцете си в студената вода и си пожелае нещо, то е сигурно, че желанието му ще се сбъдне, пише cross.bg.

Има една малка пещера, която се намира до Рилския манастир, а именно пещера Свети Иван Рилски, тя не е много популярно място, но хората вярват, че ако се премине през дупката намираща се на входа, сте с чиста съвест и да напишете желанието си на лист, и да го оставите някъде между камъните. 

Може би сте ходили във Варна много пъти, но не сте знаели за мостчето на желанията в Морската градина. Малкото мостче е дълго няколко метра, но според местните наистина сбъдва желания. Процедурата е малко сложна и трябва да внимавате.

Първо, разбира се, трябва да си намислите желание, след което да вземете някакво камъче, да се обърнете и да вървите назад до средата на моста, да хвърлите камъчето през рамото си и да продължите да вървите назад, и със затворени очи докато не стигнете края на моста.

На почти 50 км. от град Русе се намира пещера Орлова чука. Ако някой ден я посетите, просто отпийте от водата, течаща в пещерата и желанието ви ще се сбъдне.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?