Следвайте ни

KAT започва засилени проверки в цялата страна

viber icon

Пътна полиция започва засилени проверки на пътя в цялата страна за предстоящите почивни дни.

От МВР заявиха, че патрулите ще следят за висока скорост, употреба на алкохол и наркотици зад волана. Очакват се и опашки на някои гранични пунктове заради ремонтни дейности.

Засилено полицейско присъствие се очаква по всички пътища в станата през почивните дни. Традиционно един от най- натоварените участъци е пътят за Гърция. От полицията казаха, че ще се следи за спазването на въведените ограничения на АМ „Струма", предаде БНТ.

От 22.00 ч. на 21 септември до 2.00 ч на 23 септември ще се проведе специализирана полицейска операция, като ще се правят проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества. По АМ Струма посока Гърция ще бъдат изведени допълнителни сили, включващи автопатрули, мотопатрули, пешеходни патрули, както и смесени патрули с отдел Автомобилна администрация Благоевград. Ще бъде извършен преглед на състоянието на пътната мрежа, пътните знаци, пътната сигнализация и пътната маркировка.

Ремонти по сградите на граничните ни пунктове ще бавят преминаването на автомобилите по време на трите почивни дни. Ремонти има по сградите на граничните пунктове „Капитан Андреево", „Златарево", „Видин", „Лесово". Фериботната връзка Оряхово - Бекет работи в светлата част на деня заради нивото на река Дунав. Препоръката на полицаите е пътуващите да си предвидят достатъчно време, да си подготвят документите и да са готови за очакваните струпвания на граничните пунктове.

От МВР очакват засилен трафик в серията почивни дни.

Мартин Цурински, СДВР: На 20-и акцентът ще е върху изхода от столицата. Подсигурени са всички входове и изходи на магистрали с патрули на отдел ,,Пътна полиция".

От Пътна полиция предупреждават, че очакват движението в района на тунел ,,Витиня" на АМ "Хемус" да бъде затруднено.

Призоваха за толерантност на пътя и предупредиха, че ще следят за изпреварвания в аварийната лента.

Симеон Русинов, ОД на МВР София: Целият трафик ще се извършва през тунел ,,Витиня" , а този, който се движи от Варна към София, ще бъде по стария път.

Сериозен трафик се очаква и на АМ Струма. В последния работен ден от седмицата в участъка край Дупница движението ще бъде улеснено чрез реверсивно движение. Платното посока Кулата остава затворено заради ремонт след големия пожар в депото за отпадъци. Сериозни тапи на Тракия не се очакват.

Иван Досев, АПИ: Не очакваме нищо свръхестествено. Очакваме стандартния тежък трафик, за който сме се постарали и сме направили всичко възможно да го облекчим.

По време на почивните дни сериозни проверки ще има и на автобусните превозвачи. От Автомобилната администрация заявиха, че от началото на годината са издадени малко над 9000 акта за нарушения. Основно става въпрос за неспазване на времето за почивка, технически неизправности и неизрядни документи.

Бойко Рановски, директор на ИА ,,Автомобилна администрация": От юни месец има промени в закона за автомобилните превози, има нови изисквания по отношение на оборудването на автобусите с обезопасителни колани. Контролът ще бъде засилен.

От Пътна полиция заявиха, че миналата година по време на почивните дни са издадени малко над 8 000 фиша. Само на 22-и септември при тежки катастрофи на пътя са загинали четирима души.

Ремонтът от турска страна на граничния пункт Капитан Андреево доведе до огромни колони от товарни автомобили. Следобед опашката стигна до Свиленград и беше над 15 километра. Традиционно по това време на годината статистиката сочи, че трафикът от камиони се увеличава, а ремонтите на практика намаляват пропускателния капацитет наполовина. Въпреки това за последното денонощие на Капитан Андреево са обработени над 2 000 товарни автомобила в двете посоки. За да се облекчи трафикът ще бъде ограничено движението на тежкотоварни автомобили на 20 септември от 16 до 20 часа и на 23 от 14 до 20 часа.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?