Следвайте ни

Къщите за гости в Калофер фраш от туристи

viber icon

Туристи окупираха Калофер този уикенд, те заеха всички места за нощувка. Градът разполага с десетки къщи за гости, изградени в Калофер  и по  долините на двете реки Тунджа и Бяла река. Общият брой на леглата надхвърля 700. Цената на една нощувка е между 20 и 40 лева на легло.

Това са първите почивни след извънредното положение, в които Калофер се пълни с туристи. Резервациите бяха направени още слез 13 май, когато бе обявен  краят на ограниченията . Голямата част от хората са чести гости на Калофер. 

Туристите бяха от всички краища на страната,  в града и околностите още от петък имаше  стотици автомобили с регистрации от всички краища на страната – Варна, Шумен, Сливен, София, Хасково.

Десетки други туристи в събота и неделя се отправиха на еднодневен туризъм по екопътека „Бяла река“.  Заради лошия път до началото на екомаршрута част от посетители, които не бяха с високопроходими автомобили, оставиха колите си край града и изминаха пеша разстоянието от 6-7 километра, за да стигнат до бивака и екопътеката.

 Десетки хора напълниха и  хижа „Рай“ в Балкана над Калофер.

В двата почини дни в града имаше много хора, които се разхождаха, качваха се на паметника на Ботев, разглеждаха църквите и музея, каза още кметът Румен Стоянов.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Хвойна Петрова

Хвойна Петрова

15.06.2020 | 01:08

Да бяхте видели и какъв натуралитет е по реката към Паниците. Крайно време е кметството да въведе някакви такси за ,, туристите,, скараджии и бираджии по реката. Има екземпляри, които си паркират колите директно в Бяла река, а пък лятото какво е....!? Пълно щастие в Калофер.

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?